Indijā nogalinātās Līgas dzīvesbiedrs uzskata, ka policija safabricējusi pierādījumus pret apsūdzētajiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā gadā Keralas štatā Indijā pazuda un vēlāk noslepkavota tika atrasta Latvijas pilsone Līga Skromane. Viņas bijušais dzīvesbiedrs, īrs Endrū Džordans kritizē tiesas procesa lēno tempu un uzskata, ka policija varētu būt safabricējusi pierādījumus pret apsūdzētajiem, vēsta portāls "The Irish Sun".

33 gadus vecā Skromane 2018.gada martā pazuda no ajūrvēdas centra. Pēc 40 dienas ilgiem meklējumiem viņu atrada mirušu nomaļā mangrovju mežā līdzās tūristu iecienītai pludmalei.

Indijas policija par Skromanes slepkavību aizturēja divus vīriešus - 28 gadus veco Umešu un 24 gadus veco Udajanu. Neskatoties uz to, ka vīrieši turēti aizdomās par slepkavību, viņus pret drošības naudu atbrīvoja līdz tiesas sākumam. Tiesas sākums bija paredzēts aprīlī, taču abi apsūdzētie uz sēdi neieradās

Džordans apgalvo, ka Indijas policija esot uz Skromanes  tuviniekiem izdarījusi spiedienu kremēt sievietes mirstīgās atliekas, sakot, ka citādi tās nevarēšot izvest no valsts.

Skromanes mirstīgās atliekas tika kremētas divas dienas pēc autopsijas, norāda Džordans.

Cilvēktiesību organizācija esot Keralas atbildīgajām iestādēm iesniegusi prasību aizkavēt kremāciju, bet tā tika "ignorēta", stāsta Džordans.

"Slepkavības izmeklēšanas laikā mirstīgās atliekas nekad nekremē. Tās aprok, lai vēlāk vajadzības gadījumā varētu izrakt, vai vismaz atliek kremāciju," žurnālistiem norāda Džordans.

Viss notika "absurdā ātrumā", viņš piebilda.

Indijas varasiestādes esot ignorējušas Džordana mēģinājumus iesaistīties izmeklēšanā, jo viņš ar Skromani nebija precējies un līdz ar to netika uzskatīts par ģimenes locekli. Taču viņš uzskata, ka policija varētu būt safabricējusi pierādījumus.

"Es lūdzu iespēju apskatīt lietiskos pierādījumus, jo viņi sacīja, ka starp tiem ir [Līgas] apakšveļa," sacīja Džordans. Taču pazīstot dzīvesbiedrenes paradumus, Džordans šaubās, ka viņa karstajā laikā tādu valkājusi.

"Domāju, ka viņi ielika apakšveļu pierādījumos, lai varētu izvirzīt apsūdzību," domā Džordans.

Viņš arī uzskata, ka pie Skromanes mirstīgajām atliekām atrastais džemperis nepiederēja viņai.

Džordans saka, ka "zaudējis cerību", ka Skromanes slepkavas par izdarīto atbildēs likuma priekšā. Viņš domā, ka abi apsūdzētie vīrieši pieder bandai, kas ir atbildīga par dzīvesbiedrenes nāvi, taču, iespējams, ka konkrētie vīrieši nav īstie slepkavas.

12.jūnijā Indijā nozīmēta tiesas sēde, kurā apsūdzētajiem plānots nolasīt apsūdzības un nolikt jaunu tiesas datumu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu