Paverdzināšana, kas uzdodas par apgarotību. Seksa kultiem pa pēdām (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Pagājušajā nedēļas nogalē Vācijā notika kāds traģisks gadījums - viesnīcas numurā Pasavā tika atrasti trīs ar stopu nošauti cilvēki, bet citā pilsētā mirušas tika atrastas vēl divas sievietes. Vietējos medijos izskanēja ziņas, ka visi pieci mirušie bijuši iesaistīti viduslaiku fanātiķu seksa kultā. Diemžēl šis nav vienīgais gadījums, kad līdzīga veida kulti pēdējā laikā noveduši pie briesmīgām vai vismaz nepatīkamām sekām.

Traģiskais gadījums Vācijā

Viesnīcas numurā Bavārijā mirušos atrada apkopēja, kura bija ieradusies uzkopt istabu. Viņai pavērās baiss skats - 53 gadus vecais Torstens V. un 33 gadus vecā Kerstina E. ar sadotām rokām gulēja gultā, bet 30 gadus vecā Farina C. bija nokritusi uz grīdas līdzās gultai. Visiem bija ar stopu šautas brūces. Policija atrada trīs šāda veida aukstos ieročus.

Tiek uzskatīts, ka Farina C. sākumā nošāva pāri un pēc tam padarīja sev galu. 

Bavārijas viesnīca, kurā tika atrasti ar stopu nošautie cilvēki
Bavārijas viesnīca, kurā tika atrasti ar stopu nošautie cilvēki Foto: FP

Pirmdien Farinas C. mājā Vitingenā tika atrasti vēl divu sieviešu līķi. Viena no sievietēm bija Farinas C. partnere, 35 gadus veca sākumskolas skolotāja Ģertrūde C. Otra sieviete bija 19 gadus veca, taču viņa nav tikusi identificēta.

Kopš notikušā nākšanas atklātībā Vācijas medijos parādījušās ziņas par Torstenu V., kurš esot bijis kulta līderis. Viņš pret kultā iesaistītajām sievietēm esot izturējies kā pret seksa verdzenēm, kontrolējot viņas ar fizisku spēku un psiholoģisku manipulāciju.

Kulta dalībniekus esot vienojusi interese par viduslaiku folkloru, un pašam Torstenam V. piederējis viduslaiku atribūtikas veikals. Tajā tirgoti viduslaiku stila ieroči un karogi, bet skatlogā izstādīts dīvains zeķturos tērpts sievietes manekens, kas sasaistīts ar virvi un ķēdēm, kā arī apsmērēts ar sarkanu krāsu.

Ar žurnālistiem runājis kāds pāris, kas baiļojas, ka neidentificētā 19 gadus vecā sieviete varētu būt viņu meita, kas pēc iepazīšanās ar Torstenu V. pārstāja kontaktēties ar ģimeni. 

Jaunā sieviete pirms diviem gadiem Torstenu V. esot satikusi cīņas mākslas nodarbībās. Dzīvespriecīgā jauniete esot pārvērtusies - atsvešinājusies no pazīstamajiem un kļuvusi depresīva. Viņa nokrāsojusi melnus matus un izvākusies no mājām, stāsta vecāki.

Karīna sākumā "jūsmīgi runāja par Torstenu, Torstenu, Torstenu", norāda māte. Savukārt tēvs sacīja, ka "līdz pat šai dienai nesaprotu, kā četrās līdz sešās nedēļās var tā manipulēt cilvēku".

Seksa verdzība zem pašpalīdzības izkārtnes ASV

90.gadu beigās Olbani, Ņujorkas štatā, tika dibināta tīkla mārketinga kompānija NXIVM. Tās oficiālā nodarbošanās - personīgās un profesionālās attīstības kursi. Taču 2018.gadā Kīts Raniērs un vairāki viņa sabiedrotie tika apcietināti par slepenas organizācijas vadīšanu šā uzņēmuma iekšienē, kas vervēja sievietes seksa verdzībā un iezīmēja viņas ar Raniēra iniciāļiem.

Pagājušonedēļ Raniēra tiesā liecināja bijusī kulta dalībniece, 32 gadus vecā britu sieviete, kas identificēta tikai kā Silvija, raksta "The New York Times". Viņa stāstīja, ka bijusi NXIVM sekotāja apmēram 13 gadus. Viņa sākusi ar pašpalīdzības kursiem, bet vēlāk ielūgta pievienoties slepenajam kultam, kas darbojās uzņēmuma iekšienē. Pirms iestāšanās viņai esot bijis jāpierāda, ka ir noskaņota nopietni. Monika Durana - sieviete, kura viņu uzaicināja pievienoties, - likusi atsūtīt kailfoto un nosūtīt vecākiem vēstuli, kurā apgalvo, ka strādā par prostitūtu.

Silvijai tika doti uzdevumi, piemēram, jaunu kailfoto sūtīšana Raniēram. Uzdevumi bija jāizpilda nekavējoties un bez ierunām.

Kīts Raniērs. Zīmējums no tiesas zāles
Kīts Raniērs. Zīmējums no tiesas zāles Foto: AP/Scanpix

58 gadus vecajam Raniēram izvirzītas apsūdzības reketa plānos, identitātes zādzībā, izspiešanā, piespiedu nodarbināšanā, naudas atmazgāšanā, krāpniecībā un seksuālā paverdzināšanā. Piecas sievietes - Raniēra sabiedrotās - atzinušas vainu dažādos apsūdzības punktos, un patlaban tiesāts tiek tikai Raniērs.

Kulta līderis savām sekotājām esot lielījies ar savu gudrību un ētiskiem standartiem, dižojies ar vairākiem zinātniskajiem grādiem un pat salīdzinājis sevi ar Albertu Einšteinu un Mahatmu Gandiju. Vienlaikus viņš vervēja sievietes seksa verdzībā, iezīmēja viņas ar saviem iniciāļiem, lika upuriem atdot viņam kontroli pār saviem bankas kontiem un nekustamajiem īpašumiem, kā arī izstāstīt "dziļākos, tumšākos noslēpumus", norāda prokuratūra. Daudzām no šīm sievietēm bija seksuālas attiecības ar Raniēru; tiesā izskanēja, ka to vidū bijusi arī kāda 15 gadus veca pusaudze no Meksikas. 

"Tā bija organizētā noziedzība, un Kīts Raniērs bija šā grupējuma līderis," tiesā sacīja ASV federālā prokurore Tanja Hadžara. "Viņš bija neaizskarams."

Raniēra advokāts apgalvo, ka NXIVM dibinātājs esot saviem sekotājiem palīdzējis sasniegt personīgo izaugsmi un ka sievietes esot rīkojušās pēc savas brīvas gribas.

Iniciācijas rituāls, fanātiska piederība grupai, emocionālā atkarība, grupas domāšana, bailes un vainas sajūta - tie ir mehānismi, ar kuriem darbojas destruktīvu kultu līderi, 2018.gadā veiktā intervijā portālam TVNET stāstīja sistēmiskā psihoterapeite.

Miljonāru mednieces Krievijā

Pagājušajā gadā pasaules uzmanības lokā nonāca Baltkrievijā dzimušais pašpasludinātais "seksa guru" Alekss Leslijs (īstajā vārdā - Aleksandrs Kirilovs) un viņa slavenākā sekotāja - baltkrievu eskortservisa darbiniece Anastasija Vašukeviča, kura pazīstama ar segvārdu Nastja Ribka. Viņi pērn par nelikumīgu seksa treniņu rīkošanu tika aizturēti Taizemē, kur cietumā aizvadīja apmēram deviņus mēnešus. 

Leslijs un Ribka tika notiesāti saistībā ar apsūdzībām par seksa pakalpojumu sniegšanu. "Seksa treniņi" tika reklamēti kā apmācības, kā kļūt par labākiem mīlniekiem. Taču Taizemes policija uzskata, ka to patiesais mērķis bija prostitūcija.

Nastja Ribka un Alekss Leslijs Taizemē
Nastja Ribka un Alekss Leslijs Taizemē Foto: AFP / Scanpix

Pati Ribka intervijā BBC Krievijas ziņu dienestam aprakstīja Leslija vadīto kustību, kas izklausās pēc seksa kulta.

Leslijs pagājušajā desmitgadē izdevis grāmatu "Meistara un mednieces spēle". "Meistari" ir seksa guru apmācītie vīrieši, bet "mednieces" - sievietes, kas izgājušas valdzināšanas mācības. Leslija sekotāji par "medību" norisi informē cits citu un beigās arī sagatavo atskaiti, ko iesniedz "upurim" - bieži vien kādam miljardierim, oligarham vai citai vietējai prominencei. Par tādu kļuva Krievijas oligarhs Oļegs Deripaska, par kuru Ribka uzrakstīja atskaiti publiski pieejamas grāmatas formātā.

Žurnāliste un seksa blogere Tatjana Ņikonova uzskata, ka Leslijs un viņa sekotāji esot pielīdzināmi sektai. Par to liecinot personības kults un psiholoģiskās manipulācijas metodes, ar ko sekotāji tiekot apstrādāti. Viņa domā, ka Leslija "harēms" ar savu ķermeni "strādā Aleksa Leslija un viņam pietuvināto cilvēku interesēs".

"Sieviete ir vienkārši materiāls," uzsver Ņikonova.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu