Franču anesteziologu tur aizdomās par pacientu saindēšanu

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Franču anesteziologs Frederiks Pešjē
Franču anesteziologs Frederiks Pešjē Foto: AFP/SCANPIX

Francijā aizdomās par vairāk nekā 20 pacientu saindēšanu un deviņu cilvēku nonāvēšanu turēts anesteziologs Frederiks Pešjē, vēsta raidorganizācija BBC.

2017.gada maijā pret Pešjē uzsāka izmeklēšanu par septiņu cilvēku saindēšanu. Pešjē galu galā tika atbrīvots, bet vairs nedrīkstēja strādāt kā mediķis.

Tagad pret Pešjē uzsākta jauna izmeklēšana par 17 cilvēku saindēšanu. Kopumā viņu tur aizdomās par deviņu cilvēku nonāvēšanu.

Prokuratūra uzskata, ka Pešjē sabojāja kolēģu aprīkojumu, lai radītu pacienta dzīvībai bīstamu situāciju. To viņš darījis, lai varētu kolēģu priekšā palepoties ar saviem talantiem.

47 gadus vecais Pešjē noliedz visas apsūdzības.

Ja anesteziologu atzīs par vainīgu, viņam draud mūža ieslodzījums.

Šonedēļ policija pratināja Pešjē par 66 gadījumiem, kad zemas riska grupas pacientiem operācijas laikā apstājās sirdsdarbība. Pacienti bija vecumā no četriem līdz 80 gadiem.

Prokurors norāda, ka visos šajos gadījums kopīgs bijis tas, ka operācijās piedalījies Pešjē, kurš tolaik konfliktēja ar kolēģiem.

Līdzīgas apsūdzības izskanēja arī Vācijā. Vācu sanitārs Nīlss Hēgels pērn atzina vainu vairāk nekā 100 viņa aprūpē pabijušo pacientu nogalināšanā. Pēc paša teiktā, Hēgels injicējis saviem pacientiem letālu zāļu devu, lai tad censtos viņus atdzīvināt un varētu radīt labu iespaidu kolēģu acīs.

Hēgels liecināja, ka brīžiem rīkojies garlaicības mākts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu