Putins nesveiks Zelenski ar inaugurāciju Ukrainas prezidenta amatā (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs paziņojis, ka Vladimirs Putins nesveikšot jauno Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski ar inaugurāciju, vēsta portāls Meduza.

VIDEO: Volodimira Zelenska inaugurācija Ukrainas prezidenta amatā

"Prezidents Putins apsveiks prezidentu Zelenski ar pirmajiem panākumiem konflikta regulācijā Ukrainas austrumos, kā arī ar pirmajiem panākumiem Krievijas un Ukrainas attiecību normalizācijā," teica Peskovs.

Uz jautājumu, kad tas varētu notikt, Peskovs nesniedza konkrētu atbildi.

"Man tas nav jāatklāj. Pirmie panākumi būs acīm redzami, ja tādi būs. Mēs tos redzēsim ar neapbruņotu aci," sacīja Peskovs.

Viņš piebilda, ka Krievija uzskata Krimu par savu teritoriju un nav gatava apspriest tās piederību.

Kremlis jau iepriekš atteicās Zelenski apsveikt ar uzvaru Ukrainas prezidenta vēlēšanās.

Kā jau ziņots, Zelenskis uzreiz pēc inaugurācijas paziņoja par lēmumu atlaist pašreizējo parlamenta sasaukumu.

"Es atlaižu Augstākās radas astoto sasaukumu," paziņoja Zelenskis.

Zelenskis inaugurācijas ceremonijā paziņoja, ka par savu galveno uzdevumu uzskata karadarbības izbeigšanu valsts austrumos, un tā izpildei viņš ir gatavs pieņemt nepopulārus lēmumus, tostarp tādus, kuru dēļ viņam var būt jāatstāj valsts vadītāja amats.

"Man bieži jautāts, uz ko esmu gatavs, lai uguns tiktu pārtraukta? Dīvains jautājums. Uz ko jūs, ukraiņi, esat gatavi jums tuvu cilvēku dzīvības dēļ? Uz ko? Varu apliecināt, ka esmu gatavs uz visu, lai mūsu varoņi vairs nekristu kaujā. Es patiešām nebaidos pieņemt sarežģītus lēmumus. Esmu gatavs zaudēt savu popularitāti, savus reitingus, un, ja būs nepieciešams, es bez vilcināšanās esmu gatavs zaudēt savu amatu, lai tikai iestātos miers," paziņoja jaunais Ukrainas prezidents.

"Nezaudējot mūsu teritorijas, nekad," viņš piebilda.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu