Bez būtiskiem panākumiem turpina cīnīties ar meža ugunsgrēkiem Kandavā un Olainē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kūlas ugunsgrēks; ilustratīvs foto.
Kūlas ugunsgrēks; ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Atbildīgie dienesti bez būtiskiem panākumiem turpina cīnīties ar meža ugunsgrēkiem Kandavā un Olainē.

Valsts meža dienesta (VMD) pārstāvis Zigmunds Jaunķiķis pastāstīja, ka meža ugunsgrēkā Kandavas pagastā joprojām nav iespējams sākt aktīvu dzēšanu, jo ik pa laikam turpina sprāgt kara laika lādiņi. Turklāt nav informācijas par to, cik daudz šādu lādiņu teritorijā varētu būt.

Joprojām tiek dzēsts ugunsgrēks, kas svētdienas pēcpusdienā izcēlās mežā Olaines novadā. Dzēšanā iesaistīts arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters.

LETA jau ziņoja, ka VUGD pirmdien saņēma izsaukumu uz Kandavas pagastu par izcēlušos meža ugunsgrēku. "Ugunsgrēka izcelsmes vietā ir norobežoti ceļi, un šajā vietā turpina sprāgt kara laika lādiņi. Degšanas platība ir apmēram astoņi līdz deviņi hektāri," iepriekš sacīja Jaunķiķis, piebilstot - iekams kara laika lādiņi nebeigs sprāgt, dzēšana neesot iespējama, cilvēku dzīvības netiks pakļautas riskam.

Savukārt Olaines novadā izcēlies aptuveni 58 hektārus plašs meža ugunsgrēks. Lai arī deg pamatā meža zeme, blakus atrodas kūdras izstrādes purvs, radot papildu degšanas risku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu