Igaunijas valdība samazinās akcīzes nodokļa likmi alkoholam (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Igaunijas valdība nolēmusi no 1.jūlija par 25% samazināt akcīzes nodokļa likmi gan stiprajiem, gan vieglajiem alkoholiskajiem dzērieniem.

Gaidāms, ka atbilstošs likumprojekts izskatīšanai Igaunijas parlamentā tiks iesniegts jau 3.jūnijā, vēstīja Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR.

Premjerministrs Jiri Ratass ERR apstiprināja, ka valsts budžeta stratēģijā arī panākta vienošanās par neapliekamā minimuma senioriem paaugstināšanu par 50 eiro.

Ratass uzsvēra, ka budžeta līdzekļu ietaupījumu nepanāks, samazinot izdevumus zinātnei, inovācijām un aizsardzībai. Turklāt valsts plāno izmantot savus darbības izdevumus, bet konkrēti lēmumi par to tiks pieņemti rudenī.

Vēl panākta vienošanās par ārkārtas paaugstinājumu pensijām. Premjers gan skaidroja, ka valdības koalīcija ir vienojusies par tādu paaugstinājumu, bet tās termiņi un apmēri būs saistīti ar otrā pensiju līmeņa pāreju uz brīvprātības principu.

"Kad cilvēki sāks aiziet no otrā pensiju līmeņa un nauda tajā atbrīvosies, šie līdzekļi tiks novirzīti pirmajam pensiju līmenim," klāstīja Ratass.

Viņš piebilda, ka akcīzes nodoklis tabakas izstrādājumiem tiks paaugstināts, bet pieaugums būs mērenāks, nekā bija plānots iepriekš.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu