Zero Waste piekritējiem: Rīgas tirdzniecības centrā ievieš bezmaksas dzeramā ūdens uzpildes punktu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

No šīs nedēļas universālveikala “Stockmann” 1. stāvā, 13.janvāra ielā 8, Rīgā, sāk darboties bezmaksas dzeramā ūdens uzpildes punkts. Tas ļaus apmierināt akūtu vajadzību pēc ūdens, kas kļūst īpaši aktuāla vasaras mēnešos, kā arī klientiem izvairīties no lieku plastmasas pudeļu iegādes, tā samazinot plastmasas atkritumu daudzumu. Pieejams būs veselīgs augstākās kvalitātes dzeramais ūdens, kas iegūts, uzstādot sešpakāpju osmozes filtru. Realizējot ilgtspējas programmu, lielveikals pārtrauc plastikāta trauku tirdzniecību un šodien nodeva kārtējo, jau trešo, ziedojumu Pasaules dabas fondam.

Apzinoties dzeramā ūdens svarīgo nozīmi ikdienā, turpmāk klientiem tiek nodrošināta bezmaksas dzeramā ūdens pudeles uzpilde. Lietojot reverso osmozi, kas ir moderna ūdens attīrīšanas tehnoloģija, iegūts tiek augstākās kvalitātes dzeramais ūdens. Tā sagatavošanā netiek izmantoti ķīmiskie reaģenti.

Sešpakāpju filtrēšanas procesā ūdens tiek atbrīvots no piemaisījumiem, bet, plūstot cauri mineralizācijas filtram, ūdens uzņem sevī cilvēkam tik nepieciešamos minerālelementus – kalciju, magniju, nātriju, kāliju. 

Dace Goldmane, universālveikala “Stockmann” vadītāja: “2019. gadā turpinām realizēt iesāktos un ieviešam arvien jaunus ilgtspējas risinājumus. Bezmaksas dzeramā ūdens uzpildes punkta izveide arī ietilpa veikala ilgtspējas programmā.

Foto: Publicitātes foto

Īpaši noderīgs tas būs vecākiem, kas iegriežas veikalā kopā ar savu mazuli, riteņbraucējam vasaras tveicē un kopumā – ikvienam no mums, kam jau par paradumu kļuvis līdzi ņemt savu ūdens pudeli.

Lai daba mums teiktu paldies, mums jādzīvo videi draudzīgāk. Saskatot skaisto ap sevi, izjūtot sevi kā daļu no dabas, radām harmoniju dabā un cilvēkā. No šīm sajūtām top mūsu atbildības programmas, un tās aktīvi realizējam kopā ar “Stockmann” klientiem Latvijā.”

“Stockmann” ilgtspējas programma ir plaša un stimulē klientus un darbiniekus izvēlēties veselībai un videi draudzīgus risinājumus. Arī veikala darbiniekiem pieejamas vairākas velosipēdu novietnes, liels akcents tiek likts uz ikdienā lietoto energoresursu, papīra un plastmasas patēriņa samazināšanu. Ikdienā, piemēram, iegādājoties kafiju pārtikas nodaļā un izmantojot savu krūzi, katrs darbinieks kafiju var iegādāties ar papildu atlaidi.

Ekoloģiska un ilgtspējīga mode ir izvēle, ko “Stockmann” prezentē plašā zīmolu klāstā, piedāvājot savu zīmolu “A+More”, “Cut&Pret”, “Noom”, “Global Essentials”, “Cap Horn”, “Bodyguard”, “Bogi”, “Cube Co” izstrādājumus, kas ražoti no dabiskiem, izturīgiem augstas kvalitātes materiāliem. To vidū - organiskā kokvilna un vilna, linocels, tencels, pārstrādāts poliesters un citi atbildīgi iegūti izejmateriāli.

Punkta atklāšanā piedalījās arī raidījuma “Te!” seja, pasākumu vadītāja un modele ar viedokli - Māra Sleja, kas uzsvēra iespēju sava dzeramā ūdens pudeli uzpildīt riteņbraucējiem. Radio personība un dziedātāja Marta Grigale akcentēja ūdens svarīgumu ikdienā un vasarā, īpaši esot ārpus mājas ar mazu bērnu. Savukārt šefpavārs un TV raidījuma “Gatavo dabā” dalībnieks Renārs Purmalis novērtēja iespēju kārotu augli nomazgāt un lietot nekavējoties.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu