Kopdzīves realitāte - dzīvokļa izmērs var ietekmēt pāra laimi (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unspalsh

Kam gan nav nācies saskarties ar realitāti brīdī, kad pēc vairāku mēnešu tikšanās un dzīvošanas ar taureņiem vēderā, nokrīt rozā brilles? Attiecības dažkārt ir sarežģīta lieta, kurās harmonijas uzturēšanai var nākties papūlēties. Izrādās - mājokļa lielums arī var sniegt savu artavu attiecību uzlabošanai vai tieši pretēji - graušanai. 

Amerikāņu apgaismojuma un dizaina preču tirgotāja "Sofary" veiktajā aptaujā noskaidrots, ka pāru attiecības kopdzīvē būtiski ietekmē mājas platība. Savulaik tika uzskatīts, ka šaurākas telpas fiziski piespiež pāri satuvināties, bet mūsdienās to efekts ir pilnīgi pretējs. Aptaujā piedalījās 900 respondenti - pāri. 

Aptaujā noskaidrots, ka 74% no aptaujātajiem par iemeslu kopdzīves sākšanai min kopīgu vienošanos - abi mīlnieki ir jutuši vajadzību spert nākamo soli un sākt dzīvot kopā.

Līdzko šāds solis sperts, sākas pirmie sadzīviskie kašķi un nesaprašanās - galvenokārt iemesls konfliktiem ir otra nekārtīgums un nevīžība, kas īpaši labi ir izjūtama mazākos dzīvokļos.

Lai gan pētījumā respondenti nespēja nosaukt precīzu dzīvokļa lielumu, kas, viņuprāt, padarītu kopdzīvi patīkamāku, taču aptaujas dati atklāja acīmredzamu paralēli starp dzīvokļa lielumu un pāra saticību.

Neatkarīgi no vecuma cilvēki, kas norādīja, ka jūtas laimīgi attiecībās, dzīvo gandrīz par 13% lielākos dzīvokļos nekā nesaticīgie pāri. 

Līdzīgā Glāzgovas universitātes pētījumā, kas veikts Lielbritānijā no 2004. līdz 2016. gadam, iegūti līdzīgi dati. Universitātes pētījumā noskaidrots, ka viena cilvēka laimei ir nepieciešami vismaz 37 kvadrātmetri, kas nozīmē, ka mūsdienu pāra laimei šis skaitlis būtu jādubulto. 

Uzņēmuma "Soafy" eksperti min, ka nesaskanīgās attiecībās pat papildu deviņi kvadrātmetri var palīdzēt rast mieru pāra starpā, kas savukārt nozīmē - izvēloties dzīvokli kopā ar mīļoto, īpašu uzmanību pievērs dzīvokļa lielumam un pārējos faktorus atstāj otrā plānā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu