Pompeo apmeklē pasaules elites Bilderbergas grupas tikšanos Šveicē (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo sestdien Montrē pilsētā, Šveicē, apmeklē pasaules elites Bilderbergas grupas slēgto tikšanos, kurā tās dalībnieki runās par tādiem jautājumiem kā brexit un kapitālisma nākotne.

ASV Valsts departaments sestdien apstiprināja, ka Pompeo apmeklēs četras dienas ilgstošo Bilderbergas grupas sanāksmi, kas sākās ceturtdien.

Viņa līdzdalība iepriekš darba kārtībā nebija minēta, un viņa vārds nebija dalībnieku sarakstā starp 130 elites pārstāvjiem no 23 valstīm.

Sarakstā ir ASV prezidenta Donalda Trampa znots un padomnieks Džareds Kušners, kurš forumu, domājams, izmantos, lai gūtu atbalstu savam Tuvo Austrumu miera plānam.

Dalībnieku sarakstā ir uzņēmuma "Microsoft" vadītājs Satja Nadella, NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, bijušais ASV valsts sekretārs Henrijs Kisindžers, Nīderlandes premjerministrs Marks Rite, Francijas finanšu ministrs Bruno Lemērs un Vācijas aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena.

Forumā šogad tiks spriests arī par klimata izmaiņām, mākslīgā intelekta ētiku, Ķīnu un Krieviju, pavēstīja rīkotāji.

Foruma dalībniekiem ir jāievēro tā dēvētie Čatemas nama noteikumi, un tas nozīmē, ka dalībnieki var brīvi izmantot saņemto informāciju, tomēr nevar izpaust runātāju identitāti.

Grupas noslēgtais raksturs radījis augsni sazvērestības teorijām. Daži brīdina, ka Bilderbergas bagāto un ietekmīgo ļaužu grupa cenšas izveidot vienu pasaules valdību.

Ikgadējā sanāksmē piedalās pašreizējie un bijušie valstu vadītāji, transatlantisko korporāciju līderi, vadošo mediju pārstāvji, sabiedriskie darbinieki, ekonomisti, finansisti un baņķieri.

Pirmā Bilderbergas grupas tikšanās notika 1954.gadā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu