TEDxRiga jauno sezonu atklās ar salona pasākumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

11. jūnijā plkst. 18.30 K.K. fon Stricka villā notiks ideju foruma "TEDxRiga" organizatoru komandas rīkots pasākums "TEDxRigaSalon" – tematiska tikšanās TEDx kustības tradīcijās.

"TEDxRigaSalon" pasākumi ir kā ikgadējā ideju foruma jaunākie brāļi – mazāki gan ilguma, gan apmeklētāju skaita ziņā. Atšķirīgais ir arī tas, ka viens no pasākuma mērķiem ir iesaistīt apmeklētājus neformālā diskusijā, kas norisināsies pēc runu noslēgšanās.

Šā pasākuma temats ir "Youth Satellites", un par satelītiem var saukt visus, kuri jebkādā veidā var ietekmēt jaunāko paaudzi. Neatkarīgi no tā, vai runa ir par vecākiem, brāļiem, māsām, skolotājiem vai mentoriem, pastāv milzum daudz iespēju, kā atbalstīt un motivēt jaunākās paaudzes pārstāvjus viņu izaugsmē.

Par to, kāds atbalsts nepieciešams un vai patiešām bez atbalsta nav iespējams, pasākumā skaidros trīs runātāji - "Capokids Capoeira Latvia" dibinātāja un kapoeiras pasniedzēja Jeļena Gaikeviča, "TeamLead" dibinātājs un līderības treneris, Starptautiskās kouču federācijas Latvijā prezidents Artūrs Černikau un neformālās izglītības un emocionālā intelekta trenere, organizāciju psiholoģe un supervizore, mentore sociālā riska grupas jauniešiem, grupu vadītāja programmā "Palēciens" Lauma Žubule.

"TEDxRigaSalon: Youth Satellites" būs īpaši interesants pasākums tiem, kurus interesē iekšējā bērna motīvi, rezultatīvi paņēmieni komunikācijai ar bērniem un jauniešiem un mūsdienām piemēroti veidi jauniešu atbalstam un izaugsmes veicināšanai.

Vairāk par pasākumu un tā runātājiem iespējams uzzināt "TEDxRiga Salon: Youth Satellites" pasākuma lapā.

Ideju forums "TEDxRiga 2019" norisināsies 22. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. "TEDxRiga" ik gadu pulcē dažādu nozaru profesionāļus – zinātniekus, uzņēmējus, radošo industriju pārstāvjus un citus – izcilības, kuri dalās ar personīgiem un iedvesmojošiem stāstiem.

"TEDxRiga" jeb neatkarīgi organizēts TED ideju forums Rīgā pirmoreiz tika rīkots 2012. gada jūnijā, gūstot milzu atsaucību. "TEDx" "Youtube" kanālā publicētie "TEDxRiga" video kopumā skatīti jau vairāk nekā pusotru miljonu reižu. TEDxRiga ir visvairāk skatītais ideju forums Latvijā.

TED ir starptautiska bezpeļņas organizācija ar devīzi “Idejas, ar kurām vērts dalīties” (Ideas Worth Spreading). Organizācijas pamatmērķis ir iepazīstināt plašāku publiku ar dažādu nozaru speciālistu radītām idejām cilvēces attīstībai un dzīves kvalitātes un apkārtējās vides uzlabošanai. TED kustības ietvaros izcili cilvēki dalās savos stāstos līdz 18 minūtēm ilgās prezentācijās, iepazīstinot skatītājus ar savām idejām un sasniegumiem. Mājaslapā TED.com šo prezentāciju video skatīti jau vairāk nekā miljards reižu.

TEDx ideju forumus savās pilsētās reizi gadā saskaņā ar TED izsniegto licenci rīko lielākie šīs organizācijas aktīvisti no visas pasaules. Tā ir iespēja ne vien popularizēt TED idejas dažādās pasaules malās, bet arī iesaistīt krietni plašāku runātāju un klausītāju loku savstarpējā komunikācijā, pasauli mainošu ideju veicināšanā un šo ideju pārvēršanā reālos darbos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu