Pabeigta Atēnu pirmās mošejas būvniecība (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/AFI

Pēc gadiem ilgas cīkstēšanās starp valdību un konservatīvajām organizācijām Atēnās piektdien beidzot pabeigta Grieķijas galvaspilsētas pirmā mošeja.

"Atēnām beidzot ir lūgšanu nams musulmaņiem," paziņoja Grieķijas izglītības un reliģisko lietu ministrs Kostas Gavroglu pēc jaunās mošejas apskates.

Atēnās strādā un dzīvo tūkstošiem musulmaņu no arābu valstīm, Āfrikas un Indijas subkontinenta, taču Grieķijas galvaspilsētā līdz šim nebija oficiālu islāmticīgo lūgšanu vietu, neraugoties uz vairāku Grieķijas valdību solījumiem.

Projekts mošejas būvniecībai bija gatavs jau 1979.gadā, bet to aizkavēja citu konfesiju līderu un politiķu iebildumi, labējo organizāciju pretestība, kā arī birokrātiskie šķēršļi.

Grieķijas valdība jau ir iecēlusi mošejai valdi, bet imams vēl nav izraudzīts. Plānots, ka pirmās lūgšanas mošejā notiks septembrī.

Lūgšanas, visticamāk, notiks arābu valodā, bet sprediķus atļauts teikt tikai grieķu valodā, atklāja Grieķijas Izglītības, zinātnes un reliģisko lietu ministrija.

Jaunā mošeja ir Grieķijas valdības atbilde nelegālajām mošejām, kuru skaits Atēnās un to apkārtnē, domājams, sasniedz 50.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu