"Līgo mežā": brieža tartars fermentētos lakšos ar zaķkāpostiem (4)

CopyLinkedIn Draugiem X

Laiks sestajai «TVNET Līgo mežā» receptei: brieža filejas tartars fermentētos lakšos ar zaķkāpostiem. Ja ir pieejama laba un kvalitatīva gaļa, nevajag baidīties to baudīt arī jēlā veidā. Protams, pirms tam pārliecinoties, vai to ēst jēlā veidā ir droši! Mums paveicās ar brieža fileju jeb, kā tautā saka, - brieža "zaķīšiem". 

Gatavojoties un svinot Jāņus, «Egoiste» jau tradicionāli piedāvā noderīgus padomus un dažādas vasaras saulgriežu ēdienu receptes, kas tapušas nekur citur kā dabas svētnīcā – mežā! Arī šogad par mūsu meža garšas gidu izvēlējāmies Latvijas garšu pazinēju Ritvaru Tomu Loginu. 

Sastāvdaļas

  • Brieža fileja - 300 g

  • Fermentēti lakši

  • Olīveļļa

  • Sāls un pipari

  • Zaķskābenes

  • Skābmaizes šķēle

GALERIJA: Brieža tartars fermentētos lakšos ar zaķkāpostiem

Brieža fileju jeb "zaķīšus" smalki sagriežam. Nedaudz pievienojam olīveļļu un fermentētus lakšus (recepti skaties zemāk). Pievienojam sāli un piparus pēc garšas.

Kad uz skābmaizes šķēles izkārtots sakapātais tartars, dekorējam to ar zaķkāpostiem.

Iesakām baudīt šo tartaru ar Jameson Caskmates Stout, kurš ir noturēts tumšā alus mucās un maigā īru viskija vaniļas nianses pastiprina tumšā dedzināta koka un karameles aromāti. Mēs esam mežā, tāpēc papildinājām viskija aromātu ar apdedzinātiem jauno kadiķu zaru dūmiem.

Fermentēti lakši 

Lakšus fermentēt ir pavisam vienkārši. Smalki sagriežam, pievienojam vismaz 2% sāls no lakšu svara, kārtojam dezinficētā burciņā un atstājam tos divas nedēļas istabas temperatūrā. Jāatceras, ka burciņu nevajag aizgriezt līdz galam - tā var pārplīst. Pēc divām nedēļām nogaršojam un liekam ledusskapī, kur tie var uzglabāties krietnu laiku.  Šādi fermentēt var dažādus zaļumus, piemēram, lociņus utt. 

Mēli var norīt! Labu apetīti! 

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA. 

Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2019!

Ritvaram Tomam Loginam, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Gerdai Pulkstenei, Lūcijai Luīzai Žoglai, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam, Viktorijai Puškelei, Jānim Vingrim, Ingaram Tenim!

Pateicamies arī "Skandi Motors" par ietilpīgo un ērto auto, kā arī  muzikālajai apvienībai “ZeMe” - koklētājai Laimai Jansonei un dīdžejam Monstam par mūziku!  

Un paldies veikaliem: «Linotēka» un «CITA:ROTA» par svētku drēbēm un ziedu salonam "Aina" par vainadziņu!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu