Putins "tiešajā līnijā", visticamāk, atbildēs uz jaunumiem MH17 notriekšanas lietā (18)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins Foto: AP/Scanpix

Krievijas autokrāts Vladimirs Putins ceturtdien rīkos kārtējo "tiešo līniju" - tiešraidi, kurā viņš atbild uz dažādiem jautājumiem. Dienu iepriekš starptautiskā izmeklēšanas komisija MH17 lietā apsūdzēja četrus prokrieviskos separātistus, kas iesaistīti pasažieru lidmašīnas notriekšanā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolētās teritorijas Austrumukrainā. Gaidāms, ka Putins rūpīgi režisētajā tiešraidē sniegs komentāru par komisijas ziņojumu.

Malaizijas pasažieru lidmašīna "Boeing 777" tika notriekta 2014.gadā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolētās teritorijas Ukrainas austrumos. Katastrofā dzīvību zaudēja visi lidmašīnā esošie 298 pasažieri un apkalpes locekļi. Aptuveni divas trešdaļas no bojāgājušajiem bija Nīderlandes pilsoņi.

Domājams, ka Putins plkst.12.00 gaidāmajā tiešraidē noliegs apsūdzības, ka Krievija separātistiem piegādāja zenītraķešu iekārtu "Buk", ar kuru tika notriekta pasažieru lidmašīna. Šādas apsūdzības pagājušā gada maijā Krievijai izteica starptautiskā komisija, kas izmeklē MH17 notriekšanu.

"Tiešajā līnijā" Putins atbild uz jautājumiem, ko it kā uzdevusi "vienkāršā tauta". Tomēr pasākums ir rūpīgi režisēts, lai valsts galvam nebūtu jāsniedz patiesi nepatīkamas atbildes, kā tas notiek valstīs ar brīvu presi.

Neilgi pēc Krievijas prezidenta vēlēšanām izziņotā pensiju reforma, kas paredz pensijas vecuma celšanu, iedragājusi Putina popularitāti. Viņa popularitātes reitings nokritis zem 50% atzīmes, sasniedzot zemāko līmeni kopš stāšanās amatā.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu