Francijā izsolīs pagrabā aiz matračiem atrastu Karavadžo gleznu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pagrabā nejauši atrastā Karavadžo glezna
Pagrabā nejauši atrastā Karavadžo glezna Foto: AFP/AP/SIPA/Scanpix

Bija nepieciešami pieci gadi, lai verificētu un restaurētu kāda Francijas nama pagrabā atrasto, 1607. gadā radīto Karavadžo gleznu. Eksperti lēš, ka to izdosies pārdot par 170 miljoniem ASV dolāru.

Dažreiz pašas vērtīgākās lietas slēpjas pavisam vienkāršās vietās. Par to pārliecinājās kāda Francijas ģimene, savas mājas pagrabā atrodot gleznu, kas tika uzskatīta par zudušu uz mūžu.

Kā rakstīts vietnē “Artsy”, pēc piecus gadus ilgas autentifikācijas, tīrīšanas un analīzes mākslas darbs beidzot ir verificēts kā itāliešu baroka mākslinieka Mikelandželo Merīzi da Karavadžo oriģinālā glezna.

1607. gadā radītajā gleznā atainots, kā skaistā atraitne Judīte nonāvē asīriešu karavadoni Holofernu.

Ģimene, kas vēlējās palikt anonīma, nenovērtējamo dārgumu atrada viņiem kopš 1871. gada piederoša nama pagrabā. Pārsteidzoši - mitrajā telpā aiz veciem matračiem glezna bija nogulējusi gadiem, tomēr bija visai labā stāvoklī.

1,8 metrus plato gleznu ģimene pamanīja, kad tīrīja un remontēja pagrabu. Par laimi, šo gleznu nebija pamanījuši laupītāji, kas pirms tam bija ielauzušies mājā.

Glezna jau bijusi izstādīta vairākās izstādēs pasaules lielākajās pilsētās. Ilgais gleznas atjaunošanas process arī aprakstīts 168 lapaspuses biezā katalogā, kā arī izsoļu nama mājaslapā. Gleznas izsole notiks 27. jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu