Peugeot 2008 jaunajā paaudzē ieguvis arī elektrisku versiju

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Peugeot 2008 '19
Peugeot 2008 '19 Foto: Peugeot

Peugeot prezentējuši krosovera 2008 jaunāko versiju, un tā pirmo reizi būs pieejama ne tikai ar benzīna un dīzeļdzinēju, bet arī elektriskā versijā. Pārdošanā elektriskais 2008 nonāks 2019. gada beigās.

Jaunais Peugeot e-2008 ar elektromotoru

Jaunais Peugeot 2008 krosovers jeb pilsētas apvidus auto ir pieejams ar dažādu enerģijas avotu dzinējiem. Šādu iespēju dod jaunākās paaudzes CMP (Common Modular Platform – kopējā modulārā platforma). 

e-2008 uzstādītais elektromotors attīsta apaļus 100 kilovatus jeb 136 zirgspēkus, bet tā maksimālais griezes moments, kas tiek sasniegts jau no pirmā apgrieziena, ir 260 Nm. Enerģiju elektromotoram nodrošina 50 kWh akumulators, un ar vienu tā uzlādēšanas reizi pietiek, lai nobrauktu 310 kilometrus (atbilstoši WLTP testa ciklam).

Foto: Peugeot

Iekšdedzes dzinēju opcijas veido 1,2 litru trīs cilindru benzīna motors ar 100, 130 vai 155 ZS, savukārt dīzeļdzinēju klāstā ir 1,5 litru četru cilindru dzinējs ar 100 vai 130 ZS.

Foto: Peugeot

Jauns Peugeot 3D i-Cockpit salona priekšējā daļā

Peugeot 2008 ir jaunās paaudzes Peugeot 3D i-Cockpit. Inovatīvais i-Cockpit nodrošina informāciju autovadītāja redzeslokā apvienojumā ar lielu augstas izšķirtspējas skārienjutīgu ekrānu un kompaktu stūri.

Foto: Peugeot

Kā jaunums un pat liels retums šajā segmentā ir aprīkojums un braukšanas palīgsistēmas, kas ir aizgūtas no augstāko segmentu modeļiem. To vidū ir:

-              Drive Assist plus palīgsistēma, kas paver ceļu daļēji autonomai braukšanai. Tas apvieno joslā noturēšanas palīgsistēmu, kura brīdina par neapzinātu izbraukšanu no joslas, un adaptīvo kruīza kontroli ar Stop & Go funkciju astoņu pakāpju automātiskajai pārnesumkārbai.

-              Parkošanās palīgsistēmu, kas automātiski pārvalda stūrēšanu, iebraucot un izbraucot no stāvvietas, un atstājot tikai 60 cm atstarpi starp automašīnām, kas novietotas stāvvietā.

-              Jaunākās paaudzes automātisko avārijas bremzēšanu, kas atpazīst arī gājējus un riteņbraucējus gan dienā, gan naktī, darbojas ātruma koridorā no 5 km/h līdz 140 km/h.

-              Paplašinātā ceļa zīmju atpazīšanas funkcija, kas atpazīst ne tikai ātruma ierobežojuma zīmes, bet arī vienvirziena ielas un apstāšanās (STOP) ceļazīmes.

Viedtālruņu funkcionalitāte arī tiks iekļauta jaunajā Peugeot 2008. Informāciju būs iespējams integrēt centrālajā ekrānā, tostarp caur Apple CarPlay un Android Auto.

Foto: Peugeot

Kompakts, bet ietilpīgs

Jaunais Peugeot 2008 dizains veidots atbilstoši vispārējiem pilsētas apvidus automobiļu standartiem un proporcijām ar zemāku, dziļāku vējstiklu, kas padara motora pārsegu horizontālāku, un veido stingru korpusu. Jaunā modeļa seju veido LED dienasgaismas lukturi, kuri ir kļuvuši par jaunāko Peugeot automobiļu parakstu, līdz ar ko mašīnas būs grūti sajaukt ar citu ražotāju izstrādājumiem. 

Foto: Peugeot

Peugeot 2008 garums ir 4,30 m un garenbāze 2,60 m, un tas nozīmē, ka pietiekami plaša ir gan pasažieru telpa, gan arī bagāžnieks (434 litri). Elektromobilim tas gan ir nedaudz mazāks.

Foto: Peugeot
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu