Manfrēds Vēbers nebūs EK prezidents (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Tautas partijas vadošais kandidāts Manfrēds Vēbers nekļūs par Žana Kloda Junkera pēcteci Eiropas Komisijas prezidenta amatā, par to G20 samitā Osakā Eiropadomes priekšsēdētāja Donalda Tuska vadībā vienojušies Eiropas Savienības valstu vadītāji un Eiropas Parlamentā pārstāvēto lielāko politisko grupu līderi. Arī Vācijas kanclere Angela Merkele, kura jau iepriekš pieļāvusi piekāpšanos šajā jautājumā, tagad ir ar mieru meklēt jaunu kandidātu.

Par neoficiālo vienošanos, kas panākta G20 samita aizkulisēs, atsaucoties uz labi informētiem avotiem, vēsta laikraksts „Welt am Sonntag”. Tuvāko dienu laikā turpināsies sarunas par to, vai Eiropas Komisijas prezidenta amatam virzīt sociāldemokrātu Fransu Timmermanu, vai arī kādu citu Eiropas Tautas partijas pārstāvi, kas līdz šim nav minēts kā vadošais kandidāts.

Manfrēda Vēbera vietā šim postenim tagad neoficiāli minēti Eiropas Savienības sarunvedējs Brexit jautājumos Mišels Barnjē, Pasaules bankas izpilddirektore Kristalina Georgieva, kā arī Horvātijas Ministru prezidents Andrejs Plenkovics. Galīgais lēmums jāpieņem Eiropas Savienības līderu ārkārtas sanāksmē svētdienas vakarā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu