Līdz 15.septembrim Rīgas iedzīvotājiem jāpārslēdz līgumi ar jauno atkritumu apsaimniekotāju (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Īriss Sviklis/LETA

No šodienas tiek sākta līgumu pārslēgšana ar jauno atkritumu apsaimniekotāju AS "Tīrīga", ko nepieciešams izdarīt visiem Rīgas iedzīvotājiem līdz 15.septembrim, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Mājokļu un vides departaments.

Sākot ar 15.septembri, Rīgā visiem iedzīvotājiem būs viens atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzējs, kas nodrošinās vienotu atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu un vienādus nosacījumus visiem iedzīvotājiem, tostarp ērtu atkritumu šķirošanas sistēmas ieviešanu, pastāstīja Rīgas Domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Dzintra Āboliņa.

Papildu maksa par konteineru nomu nav paredzēta, sacīja Āboliņa. Gadījumā, ja privātpersona savā īpašuma vēlas šķirot atkritumus, izmantojot konteinerus, tad par konteineru nomu ir jāmaksā atbilstoši cenrādim.

Saskaņā ar pašvaldības atklātā konkursa rezultātā noslēgto vienošanos maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu visiem Rīgas iedzīvotājiem būs vienāda - 17,38 eiro kubikmetrā, neieskaitot PVN.

Līgumi par atkritumu apsaimniekošanu jāpārslēdz visiem Rīgas iedzīvotajiem - gan fiziskām, gan juridiskām personām.

Privātmāju iedzīvotāji paši pārslēdz sadzīves atkritumu apsaimniekošanas līgumus ar jauno pakalpojumu sniedzēju, turpretī daudzdzīvokļu māju iedzīvotāju līgumus pārslēdz namu apsaimniekotājs, kas pēc tam par to informē dzīvokļu īpašniekus un nosūta rēķinu par atkritumu apsaimniekošanu, savukārt juridisko personu līgumu pārslēgšanu nodrošina īpašuma apsaimniekotājs vai pats īpašnieks, sacīja Āboliņa.

Saskaņā ar Rīgas pašvaldības atklātā konkursa rezultātiem, turpmāk Rīgā visiem iedzīvotājiem būs viens atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzējs AS "Tīrīga", kas no 2019. gada 15. septembra nodrošinās vienotu atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu un vienādus nosacījumus visiem iedzīvotājiem.

Līgumu pārslēgšana ar jauno atkritumu apsaimniekotāju ir iespējama gan elektroniski, gan klātienē klientu apkalpošanas centros. Līgumus var pārslēgt interneta vietnē: "www.tiriga.lv" vai klātienē kādā no "Tīrīga" klientu apkalpošanas centriem, kas atrodas Uzvaras bulvārī 10 un Brīvības ielā 49/53.

"Tīrīga" publiskais partneris ir "Getliņi EKO", kas nodrošina projekta uzraudzību un vietas atkritumu laukumu izveidei. Savukārt privātais partneris ir SIA "CREB Rīga", ko izveidojuši divi vides pakalpojumu sniedzēji - SIA "Clean R" un SIA "Eco Baltia vide", kas nodrošinās pakalpojuma sniegšanu iedzīvotājiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu