"airBaltic" Pilotu akadēmijas vajadzībām pasūtījis trīs "Diamond Aircraft" apmācību lidmašīnas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" meitasuzņēmums "airBaltic Training" no "Diamond Aircraft" pasūtījusi trīs viena dzinēja "DA40 NG" apmācību lidmašīnas, kas paredzētas lidsabiedrības izveidotajai Pilotu akadēmijai, aģentūru LETA informēja "airBaltic" pārstāvji.

Šie lidaparāti tiks piegādāti 2020 gadā. Pašreiz "airBaltic" Pilotu akadēmijai ir septiņas apmācību lidmašīnas - sešas "Diamond DA40 NG" un viena "Diamond DA42-VI".

"Mūsu modernā "Diamond Aircraft" flote ir viens no veiksmes faktoriem "airBaltic" Pilotu akadēmijai, kas ir piemērota programma ikvienam, kas vēlas kļūt par "airBaltic" pilotu. Šis papildu pasūtījums no "Diamond Aircraft" atbalsta mūsu apmācību programmas tālāku izaugsmi. Turklāt mēs esam saņēmuši Latvijas Civilās aviācijas aģentūras sertifikātu, kas ļauj mums pašiem veikt "Diamond Aircraft" lidaparātu tehnisko apkopi," norādīja "airBaltic" lidojumu vadības vecākais viceprezidents Pauls Cālītis.

Šoruden pirmie studenti absolvēs Pilotu akadēmijas programmu un pievienosies lidsabiedrībai kā piloti. "airBaltic" Pilotu akadēmija nesen uzsāka pieteikšanās procesu 2019.gada rudens-ziemas grupai.

"airBaltic Training" dibināta 2010.gadā un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 3,447 miljoni eiro, kas ir par 14,2% vairāk nekā 2017.gadā, bet peļņa bija 47 438 eiro, kas ir samazinājums 5,5 reizes.

Jau ziņots, ka "airBaltic" peļņa pagājušajā gadā pieauga par 46%, sasniedzot 5,4 miljonus eiro, bet kompānijas ieņēmumi palielinājās par 18% un bija 408,7 miljonu eiro apmērā.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, kā arī "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu