Kofeīns var radīt problēmas cilvēkiem, kuri sirgst ar trauksmi un panikas lēkmēm (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Jaunā pētījumā noskaidrots – ja tu ciet no trauksmes un panikas lēkmēm, tad ar kafiju ikdienā nevajadzētu pārspīlēt.

Kā vēstīts Pensilvānijas Universitātes mājaslapā, dažiem cilvēkiem kafija var palīdzēt koncentrēties, kā arī nodrošina viņus ar vajadzīgo enerģijas lādiņu, tomēr šis dzēriens var krietni kaitēt tiem, kuri sirgst ar trauksmi un panikas lēkmēm.

“Kofeīns nav ienaidnieks, bet es ieteiktu cilvēkiem ņemt vērā savu veselības stāvokli, pirms lieto kafiju. Kofeīns ir jālieto stratēģiski, jo tas var aktivizēt vai saasināt trauksmes simptomus,” stāstīja klīniskā psiholoģe Džūlija Radiko.

Vienā reizē nevajadzētu uzņemt vairāk par 400 miligramiem kofeīna. Pretējā gadījumā cilvēks var sajusties pāruzbudināts, nervozs un piedzīvot tādus simptomus kā sirdsklauves, nelabu dūšu un sāpes vēderā.

Trauksme un panikas lēkmes ir ļoti izplatīta problēma, tomēr daudzi pacienti un to ārsti kofeīnu neuzskata par vienu no potenciālajiem šīs problēmas iemesliem.

“Mēs vēlamies, lai cilvēki apsvērtu, vai pastāv saikne starp viņu trauksmi un kofeīna lietošanu,” teica ārsts Metjū Silvis.

Papildus negatīvajai ietekmei uz cilvēkiem, kuri sirgst ar trauksmi, kofeīns var negatīvi mijiedarboties ar krampju, aknu kaišu, hronisku nieru kaišu un dažu sirds slimību medikamentiem.

Kafijas krūzīte, ko mēs pagatavojam mājās, satur vidēji 100 miligramu kofeīna. Salīdzinoši – enerģijas dzēriens satur aptuveni 400 miligramu kofeīna. Arī daudzi vitamīni un sportistiem paredzētie dzērieni satur kofeīnu, tāpēc pirms to lietošanas ir vērtīgi izlasīt sastāvu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu