Pirms un pēc: trīs fenomenālas pagalmu pārvērtības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Houzz/Publicitātes foto

Lai gan jūlijs jau tuvojas izskaņai, tas nav šķērslis sākt nelielu pagalma reorganizāciju. Ielūkojies, kā citviet pasaulē dizaineri vienmuļus dārzus ir pārvērtuši par funkcionāliem pagalmiem. 

Dārza oāze Bruklinā

Ņujorka ir viena no pasaules pilsētām, kas pazīstama ar blīvo apdzīvotību - šeit mitinās astoņi miljoni legālo iedzīvotāju, tāpēc pilsētas centrā atrast vietu mājīgam pagalmam ir visai sarežģīts uzdevums. Tomēr kāda Bruklinā dzīvojošā ģimene pieņēma izaicinājumu un šeit radīja īstu Francijas šarmu. Pagalmu rotā neīsti vārti, nelielas piramīdas un divas identiskas stiklšķiedras strūklakas. 

Pirms:

Pēc:  

No bērnu futbola laukuma par glītu atpūtas zonu

Plašs pagalms ne vienmēr var būt svētība - ja tā īpašnieki ikdienā ir aizņemti ar darbu, skolu un sadzīves lietām, bieži vien lielais pagalms kļūst par apgrūtinājumu. Lielisks piemērs ir pagalms Lielbritānijas pilsētā Hārpendenā - šeit saimnieki bija ierīkojuši futbola laukumu bērniem, bet apkārtne aizauga ar krūmiem, kas nudien neradīja mājīgu ainavu. Piesaistot dizaineru, pagalmu nodalīja divās atsevišķās zonās - atpūtas zona ar iebūvētām dārza mēbelēm un brīvo zonu bērnu rotaļām. Abas dārza zonas sadalītas ar blokveida puķudobēm jeb podiem ar apstādījumiem. 

Pirms:

 
Pēc:  

Tukšs stūris pārtop par rotaļīgu pagalmu

Lai gan ķieģeļu bruģis pagalmā ir praktisks, tomēr šāds pagalms nebūs piemērota rotaļu zona maziem bērniem. Kāda ģimene Ņujorkas rajonā Hārlemā pārvērta vēsu un nemīlīgu pagalmu par ģimenei draudzīgu oāzi. Pagalma cietais segums tika aizstāts ar zālienu un betona bloku taciņu apvienojumu. Blāvi pelēko sētu aizstāja izteiksmīgi zila, bet tukšumu īpašnieki aizpildīja ar krāsainām mēbelēm, dekoriem un zaļumiem. 

Pirms:

Pēc:  

 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu