Visbiežāk avārijas bez OCTA izraisa gados jauni vadītāji ar vairāk nekā 10 gadus vecu auto

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) statistika par 2018.gadā notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem (CSNg), kas izraisīti ar neapdrošinātu auto, liecina, ka visbiežāk CSNg izraisa 28 - 37 gadus veci autovadītāji, kas pārvietojas ar 11 - 15 gadus vecu spēkratu.

LTAB apkopotajā statistikā par neapdrošināto transportlīdzekļu izraisītajiem CSNg pērnajā gadā redzams, ka gandrīz 30% izraisījuši 28 - 37 gadus jauni autovadītāji.

“Šīs vecuma grupas autovadītāji izraisījuši tikpat daudz CSNg bez OCTA, cik autovadītāji vecuma grupā 48 gadi un vairāk,” piebilst LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins. 20,12% negadījumus izraisījuši 18 – 27 gadus veci autovadītāji, nedaudz mazāk (19,19%) 38 – 47 gadus veci autobraucēji.

Transportlīdzekļu vecuma kategorijā, ar kuriem visbiežāk izraisīti CSNg bez derīgas OCTA, lielākā riska grupa ir 11 - 15 gadus veci transportlīdzekļi – 30,22%, kā arī 21 un vairāk gadus veci auto – 29,09%. Ar gados jauniem (līdz 5 gadi) spēkratiem bez derīgas OCTA izraisīti 4,23% CSNg.

Savukārt neapdrošināto transportlīdzekļu marku vidū, dominē BMW un VW markas auto. Bez derīgas OCTA ar šādu marku spēkratiem pērn izraisīts vienāds negadījumu skaits – 47 (13,05%). Svarīgi atzīmēt, ka šo marku automašīnas Latvijā ir arī visvairāk reģistrētas, tādēļ ar tām izraisīto CSNg īpatsvars proporcionāli ir vislielākais.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu