Putekļusūcēja veselībai - 5 lietas, ko nevajadzētu sūkt (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Mūsdienās ne viena vien saimniece novērtēs putekļusūcēja efektivitāti mājas uzkopšanā - vairs nekādu slotu un putekļu lāpstiņu. Visbiežāk putekļusūcējam neviens gruzis vai puteklis nav šķērslis, tomēr ir daži produkti, kas ierīcei nodarīs kaitējumu. Šos netīrumus nāksies vien savākt manuāli - ar lupatu vai slotiņu. 

Augsne un augu paliekas

Ņemot vērā faktu, ka augsne un mitrums laika gaitā var radīt pelējumu, tas padara šo materiālu nepiemērotu sūkšanai ar putekļusūcēju. Tāpēc, ja augam ir nobirušas lapas vai ziedi un augsne izbirusi, savāc to ar veco labo putekļu slotiņu un lāpstiņu. Ja tomēr melnzeme ir izbirusi uz paklāja, pārliecinies, lai tā būtu sausa, pirms to sasūc. 

Foto: Unsplash

Smalki, pulverveidīgi materiāli

Bieži vien putekļsūcēji atpūš atpakaļ smalkus pulverus, piemēram, izbirušus miltus vai putekļus pēc remonta, kas tīrīšanu padara neproduktīvu. Ja kāds no mājiniekiem sirgst ar alerģijām, putekļu sūkšanu labāk aizstāj ar slaucīšanu un mazgāšanu.  

Sīki, cieti objekti

Pirms izsūc paklāju, pārliecinies, lai uz tā nebūtu sīkas rotaļlietas, dokumentu saspraudes, sprādzītes, monētas vai citi sīki priekšmeti. Lai gan dažkārt šķiet, ka šie priekšmeti nevar sabojāt putekļsūcēja elektroniku, tomēr tie potenciāli var aizbarikādēt sūcēja atveri, kas pēcāk var saplīst.  

Foto: Unsplash

Šķidrumi

Putekļsūcējs ir paredzēts tikai sausiem priekšmetiem, bet šķidrums šai ierīcei var nākt par sliktu. Tas ir tāpēc, ka šķidrums var radīt pelējumu putekļsūcējā, kas savukārt bojā elektroniku un motoru. Tieši šā iemesla dēļ vienmēr pārliecinies, lai grīda pirms apstrādes ar putekļsūcēju būtu sausa.  

Saplīsis stikls

Lai izvairītos no putekļsūcēja bojājumiem, nekādā gadījumā to neizmanto saplēsta stikla vai citu keramikas darinājumu savākšanai. Stikla lauskas var būtiski saskrāpēt un sabojāt putekļsūcēja motoru un citas detaļas, tāpēc saplēstu stiklu saslauki un sīkos fragmentus uzlasi ar mitru papīra dvieli. 

Foto: Unsplash
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu