Kredīta nepieejamība apdraudot Jelgavas īres nama rekonstrukciju un grupu dzīvokļu izveidi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Plāksne ar uzrakstu "Valsts kase".
Plāksne ar uzrakstu "Valsts kase". Foto: Edijs Pālens/LETA

Nesaņemot aizņēmumu Valsts kasē, pašvaldība atteikusies no projekta "Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu izveide Jelgavā" īstenošanas, kas nozīmē īres nama rekonstrukcijas un grupu dzīvokļu izveides iesaldēšanu, informē Jelgavas domē.

Pašvaldības izpilddirektore Irēna Škutāne domes sēdēs skaidroja, ka pašvaldībai nav iespējams saņemt aizņēmumu projektā plānoto neattiecināmo izmaksu 4 428 987 eiro apmērā segšanai, līdz ar to nav iespējams īstenot plānotās aktivitātes pilnā apmērā. Tas nozīmē, ka pašlaik ir apdraudēta grupu dzīvokļu izveide Stacijas ielā 13, kura atrodas pašvaldības sociālais nams.

Škutāne apgalvoja, ka pašvaldība meklēs citus risinājumus pakalpojuma nodrošināšanai.

Pašvaldības pārstāve Egita Veinberga informēja, ka Stacijas ielā 13 ir gandrīz pilnībā ir veikta starpsienu, grīdu segumu, iekšdurvju un balkonu demontāža būvdarbu līgumā paredzētajos apjomos. Pilnībā demontēta esošā ēkas apkures sistēma un sākta ventilācijas sistēmas demontāža. Taču būvdarbi, ko veica SIA "Delta Construction", pašlaik ir apturēti.

Projektā bija paredzēts izveidot 16 vienistabas dzīvokļus, 18 divistabu dzīvokļus, divus studijas tipa dzīvokļus, četrus servisa dzīvokļus un divus grupu dzīvokļus.

Jau vēstīts, ka sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu un tiem nepieciešamās infrastruktūras izveidē Jelgavā bija plānots ieguldīt 7 268 331 eiro.

Iecere paredzēja, ka jauna infrastruktūra pakalpojumu sniegšanai tiks veidota daudzfunkcionālajā centrā Zirgu ielā 47a, kur vēl līdz 2019.gadam darbojies pilsētas bērnunams. Tāpat tiks plānota grupu dzīvokļu un specializēto darbnīcu infrastruktūras izveide Stacijas ielā 13 un ģimeniskai videi pietuvināta pakalpojuma izveide Nameja ielā 30. Savukārt bērnudārza "Kāpēcīši" peldbaseinu Ganību ielā 66 plānots pielāgot pieejamības uzlabošanai bērniem ar funkcionāliem traucējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu