Pirmajos divos ceturkšņos neparedzētiem gadījumiem piešķirti 5,17 miljoni eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Finanšu ministra budžeta portfelis un zobratiņš ar zibatmiņu.
Finanšu ministra budžeta portfelis un zobratiņš ar zibatmiņu. Foto: Paula Čurkste/LETA

Šā gada pirmajos divos ceturkšņos no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirti 5,17 miljoni eiro, liecina Fiskālās disciplīnas padomes apkopotā informācija.

Šā gada budžetā līdzekļi neparedzētiem gadījumiem paredzēti 20 430 962 eiro apmērā. Gada pirmajā ceturksnī no budžeta programmas tika piešķirti 1,29 miljoni eiro, savukārt otrajā ceturksnī - 3,87 miljoni eiro.

2019.gada otrajā ceturksnī no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem tika apmierināti 33 pieprasījumi.

Visvairāk līdzekļu neparedzētiem gadījumiem šī gada otrajā ceturksnī tika piešķirti Izglītības un zinātnes ministrijai - 1,06 miljoni eiro, kas tika novirzīti kā atbalsts dažādām sporta biedrībām un federācijām.

Ministru kabinetam piešķirti 937 013 eiro, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai - 510 411 eiro, Kultūras ministrijai - 452 144 eiro, Zemkopības ministrijai - 261 056 eiro, iekšlietu ministrijai - 255 004 eiro.

Tāpat līdzekļi neparedzētiem gadījumiem gada otrajā ceturksnī piešķirti Satiksmes ministrijai - 162 590 eiro apmērā, Centrālajai vēlēšanu komisijai - 132 049.

Budžeta programma "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" ir paredzēta, lai segtu budžetā neparedzētus izdevumus katastrofu un dabas stihiju seku novēršanai, to radīto zaudējumu kompensēšanai, valsts pārvaldes uzdevumu nodrošināšanai gadījumos, ja netiek izpildītas līgumsaistības un no sadarbības partnera tiek iekasēts vai ieturēts līgumsods vai procentu maksājums par saistību neizpildi, kā arī citiem neparedzētiem gadījumiem un valstiski īpaši nozīmīgiem pasākumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu