Ķert atvasaru ar pancisku interjeru un ekstravagantām garšām

Egoiste testē
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Sagaidot septīto vasaras sezonu, pazīstamais restorāns-bārs "KOYA" piedzīvojis vizuālas pārvērtības interjerā un arī drosmīgāk izaicina garšu kārpiņas tā apmeklētājiem. Devāmies arī mēs aplūkot - kas ir tas jaunais, ko piedāvā šovasar viens no pirmajiem restorāniem industriālajā un radošajā Andrejsalā.

Vivjenas Vestvudas pirksts? 

KOYA ir izbūvēts vecās ostas tehniskās celtnes pārpalikumos radošajā Andrejostas kvartālā, tie pārveidoti par laikmetīgu restorānu ar unikālu dizainu. Ieejot iepriekš pazīstamajā restorānā - bārā KOYA, top skaidrs, ka esi it kā pazīstamā vietā, tomēr ir sajūta, ka atrodies pavisam citā vidē. Melnā dizaina elegance vairs nespēlējas tikai ar klasiski balti galdautotiem galdiņiem un perfekcionismu, kas liek uzvesties restorānā pēc tam paredzētas nedaudz stīvas etiķetes.

Foto: publicitātes

Interjers, kas tapis sadarbībā ar Latvijas vadošajiem interjera dizaineriem, te iepūš jaunu dvesmu, kas aicina koķetēt un rotaļāties.

Spalvas un skaras interjera priekšmetos, izteiksmīgas lampas, asimetrija, vairāki atpūtas stūrīši tā vien aicina ne tikai te nākt, lai ar taisnu muguru baudītu šefpavāra meistardarbus, bet arī nejusties neērti, ja vienkārši ar draudzeni gribēsi nobaudīt kokteili, pārrunājot nesenos notikumus.

Foto: publicitātes

Kā stāsta interjera arhitekte Evija Ķirsone-Slavinska, mērķis bija šo vietu padarīt nedaudz “panciskāku”, tādējādi piešķirot restorānam vairāk brīvības sajūtas: “Viens no šā interjera iedvesmas avotiem bija panku kultūras aizsācēja Vivjena Vestvuda.

Tā bija ideja par trakulīgu, radošu, kvalitatīvu vidi. Līdzīgi kā Vivjena Vestvuda panku kultūru ielika augstās modes “plauktiņā”, arī mūsu uzdevums bija radīt radošu, trakulīgu, nedaudz pancisku, bet tajā pašā laikā kvalitatīvu vidi.” Ko lai saka, te jūtams Vestvudas stils!

Foto: publicitātes

Ko starptautiski atzītais šefpavārs Pāvels Skopa piedāvā 7. sezonā?

Par ēdienkartē iekļautiem jauninājumiem atbild nozares ekspertu atzītais šefpavārs Pāvels Skopa, kura jaunatklājēja būtība ļauj izveidot neparasti gardus ēdienus, kas atšķiras ar to pasniegšanas oriģinalitāti. Pāvels ir vairāku pavāru konkursu laureāts.

Foto: publicitātes

Pāvels Skopa rada ēdienus ar izdomu un radošumu, piestrādājot pie vissīkākajām niansēm. Viņš iedvesmojas no ikdienišķām lietām un sava redzējuma, uztveres un sajūtām par pasauli, apkārtējām norisēm, dažādu valstu virtuvēm un kultūrām.

Pāvela radītajā ēdienkartē restorānā KOYA pārstāvēta pasaules virtuve, akcentu liekot uz Āzijas ēdieniem. Būs atrodama viegli kūpināta taimiņa fileja, liellopa filejas steiks, tie pēc būtības ir klasiski ēdieni, taču, savienojot attiecīgas sastāvdaļas, rodas pavisam cita garša. Piemēram, lēni gatavota pīles fileja ar pasifloras sīrupā gatavotiem cigoriņiem, batātes biezeni un ķiršiem – gards un neparasts garšu salikums. Arī desertu piedāvājums būs pilnvērtīga alternatīva ierastajam – piemēram, estragona krēms ar zemenēm, lazdu riekstiem, šokolādes musu un pasifloras gelu.

Foto: publicitātes

 “Mūsu viesi ir kļuvuši zinošāki - jūtams, ka cilvēki ir vairāk iepazinuši pasaules valstu ēdienu kultūru, guvuši lielāku izpratni par ēdienu, augušas arī prasības pret ēdiena kvalitāti. Tas priecē, un vēl lielāks gandarījums ir redzēt, ka cilvēki turpina pie mums atgriezties un augstu novērtē mūsu restorāna radīto ēdienkarti," stāsta restorāna KOYA īpašnieks Māris Kreilis.

EGOISTES IZVĒLE

Tā kā KOYA sevi vēlas pieteikt arī kā ballīšu un kaislīgu sarunu vietu, biežs pasūtījums noteikti ir uzkodu plate, ko arī vēlējos nobaudīt.

Foto: publicitātes

* Uzkodu plate - taimiņa tartars gyoza groziņā, marinētas tīģergarneles, liellopa rostbifs, prošuto, pīles gaļas pastēte, olīvas, artišoki, kaltēti tomāti, sēklu krekeri, garneļu čipsi. 

Komentārs: garšoja. Pavāra alkas eksperimentēt ar garšu īpaši varēja manīt taimiņa tartarā gyoza groziņā, pie kura uzreiz nepieradīsi, bet pēc katra kumosa sajūti piedzīvojuma garšu. Jā, artišoki un rostbifs bija ļoti gardi. Iesakāma uzkoda pie labas glāzes vīna un labs sākums vakaram, ja neesi ļoti izsalcis. Kas svarīgi, šo var pasūtīt randiņā, kurā kāds ir veģetārietis. 

Šobrīd modē ir ramen zupiņas, tāpēc arī tā ir noteikti jānobauda!

* Miso ramen ar pīles fileju - nūdeles, pak čoi, pupiņu asni, mīksti vārīta ola, loki, čili, eļļa. 

Komentārs: esmu gan miso zupas, gan jebkāda veida ramen zupas cienītāja, bet te es varu baudīt abu savu mīļāko zupu "krustojumu". Gardi, bet, protams, sātīgi. Izcils otrās dienas ēdiens pēc ilgas nakts ballītes. 

Jāizmēģina arī kas klasisks, ko pagatavot vajag pēc iespējas vienkāršāk, lai nelaupītu ēdienam garšu. 

Foto: publicitātes

Grilēta jēra karbonāde + kvinoja ar burkāniem un pētersīļu gremolata, zaļo zirnīšu biezenis, marinēti sīpoli, melno pupiņu glazūrmērce. 

Komentārs: jā, izcilu jēru te varēja baudīt, necīnoties ar garšām, kas to nomāc. Maigs, sulīgs, ar teicamu dārzeņu biezeni. 

KOYA ir tas pats kvalitatīvais restorāns ar skaisto terasi ar skatu uz Daugavu un patiešām kvalitatīviem ēdieniem. Tā ir omulīga tērzētava, lieliska satikšanās vieta un der arī oficiālām svinīgām vakariņām. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu