"Tallink" zaudējumi pirmajā pusgadā pieauguši vairāk nekā divas reizes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Tallink" prāmis; ilustratīvs foto.
"Tallink" prāmis; ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens /LETA

Igaunijas prāmju operators "Tallink Grupp" šā gada pirmajā pusgadā strādājis ar 10,365 miljonu eiro zaudējumiem, kas ir 2,4 reizes lielāki nekā pagājušā gada janvārī-jūnijā, liecina "Tallink Grupp" publiskotais pārskats.

Kompānijas ieņēmumi gada pirmajos sešos mēnešos bijuši 435 miljoni eiro jeb par 1% mazāki nekā pagājušā gada pirmajā pusgadā.

Janvārī-jūnijā ar "Tallink Grupp" prāmjiem pārvadāti 4,5 miljoni pasažieru, kas ir par 1,2% mazāk nekā pagājušā gada pirmajā pusgadā.

Peļņa pirms procentiem, nodokļiem, amortizācijas un nolietojuma (EBITDA) pirmajā pusgadā bija 54,5 miljoni eiro salīdzinājumā ar 47,7 miljoniem eiro šajā laika posmā pērn.

"Tallink" skaidroja, ka pirmā pusgada rezultātus ietekmēja tas, ka pirmajā ceturksnī plānotu prāmju remontdarbu dēļ bija par 50 reisiem mazāk nekā pērn. Savukārt lielā konkurence maršrutos starp Igauniju un Somiju rada spiedienu uz cenu politiku.

Otrajā ceturksnī vien "Tallink" peļņa gada izteiksmē samazinājusies par 2,6% - līdz 14,9 miljoniem eiro, bet ieņēmumi pieauguši par 0,3% un aprīlī-jūnijā bija 256,1 miljons eiro. EBITDA otrajā ceturksnī sasniedza 50,7 miljonus eiro, kas ir par 16,6% vairāk nekā pirms gada. Pārvadāto pasažieru skaits aprīlī-jūnijā gada izteiksmē audzis par 0,8% - līdz 2 651 843 pasažieru.

Aprīlī-jūnijā "Tallink" ieņēmumi maršruta starp Latviju un Zviedriju sasniedza 20 miljonus eiro, kas ir par 9,9% vairāk nekā pērn otrajā ceturksnī. Pārvadāto pasažieru automašīnu skaits gada izteiksmē pieaudzis par 7,4%, bet kravas automobiļu skaits - par 7,4%. Segmenta rezultāts - peļņa pirms administratīvo izmaksu, finanšu atskaitījumu un nodokļu nomaksas - sasniedza 0,3 miljonus eiro, kas ir par 132,9% vairāk nekā aprīlī-jūnijā pērn.

Starp Igauniju un Somiju "Tallink" satiksmes ieņēmumi aprīlī-jūnijā bija 94,9 miljoni eiro, kas ir par 1,3% mazāk nekā pirms gada, bet segmenta rezultāts pieaudzis par 2,4% un bija 21,5 miljoni eiro.

Pārvadājumos starp Somiju un Zviedriju "Tallink" ieņēmumi otrajā ceturksnī pieauguši 1,1% - līdz 89,6 miljoniem eiro, bet segmenta rezultāts uzlabots par 29,1% un bija 9,3 miljoni eiro.

"Tallink" ieņēmumi starp Igauniju un Zviedriju otrajā ceturksnī samazinājušies par 0,8% un bija 31,3 miljoni eiro, bet segmenta rezultāts krities par 6,1% - līdz 2,3 miljoniem eiro.

Jau ziņots, ka "Tallink Grupp" peļņa pērn bija 40 miljoni eiro jeb par 16% mazāka nekā 2017.gadā.

Tallink Grupp" veic pasažieru un kravas pārvadājumus ar prāmjiem Baltijas jūrā, izmantojot zīmolus "Tallink" un "Silja Line".

Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kam pieder 38% "Tallink Grupp" akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu