Arhangeļskas slimnīcas ārstus nebrīdināja, ka viņiem būs darīšana ar radiāciju (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Severodvinska
Severodvinska Foto: Wikipedia.org

Arhangeļskas apgabala slimnīcas ārsti nebija brīdināti par to, ka trīs Severodvinskas poligonā raķetes eksplozijā cietušie cilvēki ir bijuši pakļauti radioaktīvajam starojumam. Vienam no ārstiem, kurš sniedzis viņiem palīdzību, muskuļu audos tagad konstatēts radioaktīvā cēzija-137 nuklīds, vēsta The Moscow Times. Apmēram 60 slimnīcas darbiniekus tagad nogādās Maskavā, lai veiktu viņiem medicīnisko izmeklēšanu.

Laikraksts The Moscow Times norāda, ka trīs negadījumā cietušie pacienti Arhangeļskas slimnīcā nogādāti 8.augustā pavisam kaili, ietīti polietilēna maisos. Viņi bija ļoti smagā stāvoklī, taču mediķiem nebija zināms, kādos apstākļos gūtas traumas. Vienīgā pieejamā informācija – poligonā notikusi eksplozija. Kāds vārdā neminēt avots The Moscow Times pastāstījis, ka visus trīs mēģināts evakuēt uz Maskavu, taču divi no viņiem miruši jau ceļā uz lidostu.

Ārstiem bijušas aizdomas, ka cietušie guvuši radio aktīvo apstarojumu, taču viņu bažām nekāda oficiāla apstiprinājuma nebija. Ziņu aģentūra "Северные новости" apgalvo, ka vēlāk mediķiem, kas bija kontaktā ar šiem pacientiem, izsniegti svina priekšauti, kurus nekādā ziņā nevar uzskatīt par drošiem aizsarglīdzekļiem.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu