Siguldā iespējamā noslīdeņa dēļ joprojām ierobežota satiksme Peldu ielā pie parka "Tarzāns"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Siguldas novada pašvaldība

Siguldā iespējamā noslīdeņa dēļ joprojām ir ierobežota satiksme Peldu ielā, pie piedzīvojumu parka "Tarzāns", informēja Siguldas novada domes pārstāve Inese Rozīte.

Viņa skaidroja, ka lēmums par satiksmes ierobežojumu tika pieņemts rūpēs par iedzīvotāju, īpaši autovadītāju, drošību - esot konstatētas būtiskas plaisas ielas virskārtā, savukārt vairākus metrus no krasta pamanīta vieta Gaujā, kurā novērojama saduļķota ūdens veidošanās.

Ņemot vērā, ka Peldu iela, kas sākas no Gaujas tilta un ved līdz pat Kaķīškalnam, izbūvēta dažviet gar pašu upes krastu, jau agrāk līdzīgas situācijas ir novērotas, Gaujai mainot krasta līniju, zināja teikt pašvaldības pārstāve.

"Mēs nevaram paredzēt, kā daba reaģēs, tāpēc šo ceļa posmu nolēmām slēgt," stāstīja Rozīte, piebilstot, ka ierobežots gan ir tikai neliels ceļa posms.

Rozīte norādīja, ka patlaban dome turpina sazināties ar atbildīgajiem speciālistiem, kuri varēs vietu apskatīt nākamās nedēļas sākumā. Pēc tam kopā ar domes pārstāvjiem tiks izvērtēts, ko darīt ar attiecīgo ceļa posmu.

Pašvaldības pārstāve informēja, ka pirmie būvinženieru un ģeologu apsekojumi apstiprina, ka plaisas ielas virskārtā nav saistītas ar ielas konstrukciju vai lietus ūdens novadīšanas sistēmu. Visticamāk, ielas bojājumi un duļķainais ūdens, kas ieplūst Gaujā, liecina, ka norisinās Gaujas senielejai raksturīgie ģeoloģiskie procesi.

Dažādu noslīdējumu, izskalojumu un jaunu alu veidošanās, kā arī avotu izlaušanās Gaujas Nacionālajā parkā pie Siguldas ir normāls process, kas aktīvi ir novērojams ik gadu, piebilda Rozīte.

Kā ziņots, Siguldas novada pašvaldības speciālisti konstatējuši potenciāli bīstamu situāciju - iespējamu noslīdeni, kura procesi sākušies 16.augusta rītā Peldu ielā Gaujas pusē.

Siguldiešus un pilsētas viesus, kuri plāno apmeklēt peldvietu vai piedzīvojumu parku "Tarzāns", pašvaldība aicina izmantot autostāvvietas pie Svētku laukuma Leona Paegles ielā 21.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu