Uzņēmumi patiešām noklausās sarunas ar virtuālo mājas asistentu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Lielākie tehnoloģiju uzņēmumi patiešām var noklausīties sarunas, kad iedarbini virtuālo asistentu jeb ar balsi darbināmo skaļruni, piemēram, Amazon Alexa Echo, Siri vai Google Nest, ziņo portāls CNN. Šo praksi jau veic ilgtermiņā ar mērķi uzlabot mākslīgā intelekta darbību. 

Patlaban arivien vairāk pieaug interese par iespējām māju padarīt "gudrāku" arī Latvijas mērogā. Gudrās ierīces ir savstarpēji saistītas mājas kontroles iekārtas, kas ar balss palīdzību kontrolē citas mājas ierīces, piemēram, termostatu, apsardzes sistēmu, pat spuldzes un atsevišķas kontaktligzdas. Uzskatāms, ka šāda sistēma ir mūsu ikdienas nākotne - tehnoloģijas maksimāli atvieglos daudzus ikdienas darbus, un tas sāk notikt jau šobrīd. 

Foto: Amazon

Lai gan atsauksmes par virtuālo asistentu pārsvarā ir labas, daudzi lietotāji ir pauduši bažas, ka viņu ierīces kāds var noklausīties, un, kā izrādās, tas nemaz nav mīts. Kā atzīst Google, Apple, Facebook un Amazon pārstāvji - dažus sīkus fragmentus no lietotāja un virtuālā asistenta sarunām noklausās kāds šo kompāniju darbinieks. Tiesa gan, šobrīd noklausīšanās ir īslaicīgi pārtraukta.  

Kompānijas atzīst, ka sarunas ir nepieciešams noklausīties, lai uzlabotu mākslīgā intelekta darbību. Kompānijas strādā pie tā, lai programma spētu atpazīt teikumus un vārdus pēc iespējas precīzāk, proti, nolasīt balsi dažādos akcentos, balss tonalitātēs un skaļumos. Lai gan sākotnēji šāda atklāsme var šķist biedējoša, taču portālam CNN vairāki mākslīgā intelekta eksperti atzīst, ka tā ir neizbēgama prakse balss nolasīšanas sistēmas uzlabošanai, neatkarīgi no tā, vai tas ir mājas virtuālais asistents vai balss nolasītājs viedtālrunī. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu