Rail Baltica un Rīgas lidosta - gaidāmas iespaidīgas pārmaiņas (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rail Baltica ieviesīs jaunus vaibstus Latvijas sejā, tostarp tiks izveidota dzelzceļa līnija no Rīgas centra uz lidostu "Rīga", vēsta sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Cauri Mūkupurvam, no Imantas līdz Rīgas robežai, tiks izveidots četrus kilometrus garš dzelzceļa uzbērums, kas tālāk pāries estakādē. Pa šo estakādi sliedes ies līdz pat Rīgas lidostai, kur tiks izveidota Rail Baltica stacija.

Stacija atradīsies pie  autostāvvietas P1 un daļēji virs ilgtermiņa autostāvvietas P2.

“Stacijai būs trīs stāvi. Pirmais stāvs atradīsies ielas līmenī, tur būs tehniskās telpas un autostāvvieta zem stacijas. Otrajā stāvā atradīsies biļešu kases un uzgaidāmā zāle. Un trešajā stāvā būs peroni, tur brauks vilcieni,” stāsta Rail Baltica projekta īstenotāja Latvijā, uzņēmuma “Eiropas dzelzceļa līnijas” projekta vadītājs Ingus Ozolants.

Lai nokļūtu no vilciena lidostā, ārā no stacijas ēkas nebūs jāiziet. Uz lidostu vedīs liels stiklots koridors, kas atradīsies otrā stāva līmenī. Aprēķināts - lai ar vilcienu tiktu no centra līdz lidostai, būs nepieciešamas vien 12 minūtes.

Taču ir arī šķēršļi.

“Ir dažas ēkas, kuras jānojauc vai jāpārvieto. Tur ir divas ēkas, kuras pieder “Latvijas gaisa satiksmei”, tās tiks nojauktas. Uzņēmumam būs jāpārceļas uz citu ēku. Ir arī katlumāja, kuru mēs pārvietosim,” stāsta Ingus Ozolants.

Video: sižets krievu valodā par Rail Baltica ietekmi uz lidostu

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu