Skotijas konservatīvo līdere atkāpjas no amata

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Skotijas konservatīvo līdere Ruta Deividsone
Skotijas konservatīvo līdere Ruta Deividsone Foto: Reuters/ScanPix

Skotijas konservatīvo līdere Ruta Deividsone, kurai izdevies uzlabot savas partijas sniegumu Skotijā, ceturtdien pavēstīja, ka atkāpjas no amata, ar šo paziņojumu nākot klajā dienu pēc tam, kad Lielbritānijas valdība bija apturējusi parlamenta darbu.

Deividsone pirms 2016.gada referenduma atbalstīja valsts palikšanu Eiropas Savienībā (ES), bet ceturtdien apliecināja, ka no līderes amata atkāpjas galvenokārt tāpēc, lai būtu kopā ar savu dēlu un partneri, tomēr paziņojumā tviterī pieminēja "konfliktu, ko es sajutu "Brexit" jautājumā".

40 gadus vecā Deividsone ir harismātiska politiķe un savulaik tika uzskatīta par potenciālu kandidāti uz Lielbritānijas Konservatīvās partijas līdera amatu.

Ceturtdien politiķe apliecināja, ka arī turpmāk būs Skotijas parlamenta deputāte.

Deividsone asi kritizējusi bezvienošanās "Brexit". Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons savukārt solījis, ka valsts no ES izstāsies ne vēlāk kā 31.oktobrī neatkarīgi no tā, būs panākta vienošanās ar ES vai nebūs.

Jau ziņots, ka karaliene Elizabete II trešdien piekrita premjerministra Džonsona lūgumam pirms "Brexit" uz laiku apturēt parlamenta darbu.

Karalienes oficiālo padomnieku sanāksme - Slepenā padome - paziņoja, ka parlamenta darbs tiks apturēts ne agrāk kā pirmdien, 9.septembrī, un ne vēlāk kā ceturtdien, 12.septembrī. Parlamentu paredzēts atkal sasaukt pirmdien, 14.oktobrī.

Sašutusī opozīcija paziņoja, ka Džonsons lūdzis parlamenta darba apturēšanu, apzināti cenšoties nobremzēt parlamenta deputātu mēģinājumus nepieļaut bezvienošanās "Brexit".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu