Komisks eksperiments - ārzemju studenti iepazīst latviešu virtuvi (9)

Vai asinsdesa un aukstā zupa izturēs testu?
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: kadrs no video

Strauji tuvojas jaunais mācību gads, kad studijas Latvijā sāks arī virkne ārvalstu studentu. Pie mums mācās studenti no dažādām pasaules valstīm, kuri ne tikai iegūst zināšanas, bet arī iepazīst Latvijas kultūru, iedzīvotājus un arī latviešu tradicionālo virtuvi. Viņu kultūras iezīmes, paradumi un pavisam noteikti arī kulinārā gaume ir atšķirīga, tāpēc Biznesa augstskola Turība aicināja ārvalstu studentus piedalīties Latvijā iecienītu ēdienu degustācijā, lai noskaidrotu, kuri ēdieni no plašā piedāvājuma klāsta ir viņiem tīkamākie un iecienītākie.

Degustācijā studentiem tika piedāvāti dažādi tradicionāli vai Latvijā iecienīti ēdieni – zupas, pamatēdieni, saldie ēdieni un arī mums visiem labi zināmi dzērieni, piemēram, kvass un kefīrs.

Degustācijā piedalījās studenti no Gruzijas, Moldovas, Indijas, Dienvidkorejas, Azerbaidžānas, Kazahstānas un Igaunijas, nobaudot plašu ēdienu klāstu, piemēram, auksto zupu, pelēkos zirņus ar speķi, siļķi ar vārītiem kartupeļiem, asinsdesu ar brūkleņu ievārījumu, rupjmaizes kārtojumu u.c.

Skaties, kā studenti reaģēja uz auksto zupu vai kefīru!

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu