“Tīrīga” saņem atkritumu apsaimniekošanas atļauju Rīgā (11)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Atkritumu šķirošanas konteineri pie mājām Pļavniekos.
Atkritumu šķirošanas konteineri pie mājām Pļavniekos. Foto: Īriss Sviklis/LETA

Atkritumu apsaimniekotājs “Tīrīga” no Valsts vides dienesta ir saņēmis atļauju sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšanai Rīgā.

“Atļaujas saņemšana ir Valsts vides dienesta apliecinājums, ka “Tīrīga” drīkst sniegt pakalpojumus Rīgā. Tas ir vēl viens solis līdz mūsu pilnīgai gatavībai sniegt pakalpojumus rīdziniekiem jau no 15. septembra. Šobrīd svarīgākais atlikušais uzdevums ir turpināt līgumu slēgšanu par pakalpojumu sniegšanu ar iedzīvotājiem, jo, vienkārši izsakoties, tikai pēc līguma noslēgšanas zinām, kur, kad un cik bieži mums ir jābrauc. Organizēt atkritumu izvešanas maršrutus un grafikus tā, lai tas ir pēc iespējas ērtāk visiem iedzīvotājiem, prasa zināmu laiku. Tāpēc gribu vēlreiz aicināt iedzīvotājus slēgt līgumus, jo bez tiem mēs vienkārši nezināsim, kur braukt savākt atkritumus,” norāda AS "Tīrīga" valdes priekšsēdētājs Guntars Levics.

Kā ziņots, saskaņā ar Rīgas pašvaldības atklātā konkursa rezultātiem, no 2019. gada 15. septembra Rīgā būs jauns sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzējs, kas nodrošinās vienādus nosacījumus visiem iedzīvotājiem, kā arī veiks plašu atkritumu apsaimniekošanas sistēmas modernizāciju un sadzīves atkritumu šķirošanas iespēju nodrošināšanu rīdziniekiem – šķiroto atkritumu savākšana un apsaimniekošana iedzīvotājiem ir bez maksas.

Modernizācija nepieciešama arī Rīgas un visas Latvijas vides saistību izpildei atbilstoši ES t.s. Atkritumu direktīvai, kas nosaka pienākumu līdz 2025. gadam nodrošināt vismaz 55% sadzīves atkritumu šķirošanu, kā arī citas saistības.

“Tīrīga” AS publiskais partneris ir “Getliņi EKO”, kas nodrošina publiskās-privātās partnerības projekta uzraudzību un vietas atkritumu laukumu izveidei. Savukārt privātais partneris ir SIA “CREB Rīga”, ko dalībai publiskās-privātās partnerības konkursā izveidojuši divi vides pakalpojumu sniedzēji – SIA “Clean R” un SIA “Eco Baltia vide”. Līdzšinējie atkritumu apsaimniekošanas līgumi, tostarp, ar SIA “Clean R” un SIA “Eco Baltia vide”, beidzas 14.septembrī, un atkritumu izvešanu līdzšinējie operatori vairs nevarēs nodrošināt.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu