Gardi un veselīgi našķi, ko dot līdzi mazajam skolēnam

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pexels

Skolas laiks ir klāt, un tas nozīmē, ka vecākiem jādomā ne vien par bērna intelektuālo attīstību, bet arī fizisko labsajūtu. Ja bērns nelabprāt skolā ēd pusdienas, vai arī skrienot uz nodarbībām un pulciņiem viņa diena iestiepjas līdz vakaram, talkā nāk pusdienu kārbiņa.

Uztura speciālistu padomi, ko likt bērna pusdienu kārbiņā.

1. Liec kārbiņā augļus un dārzeņus, turklāt dažādas krāsas, lai bērns jūtas pārsteigts un iepriecināts.

2. Augļus un dārzeņus sagriez tā, lai bērnam tos būtu viegli izņemt un ēst. Ieliec kārbiņā nelielu plastmasas vai bambusa dakšiņu.

3. Ja kārbiņā esi ielikusi gurķus, vārītas bietes, salātlapas, kādu burkānu, pievieno mazu trauciņu ar mērci, lai bērnam nav jāsaviebj deguns nepatikā. Lai viņam garšo!

4. Liec kārbiņā tādu augļu šķēlītes, kas neizjūk un netek pāri kastītes malām, padarot visu lipīgu. Pievieno ogas!

5. Atceries, ka sviestmaize nav vienīgā iespēja. Liec kārbiņā sausiņus vai krekerus.

6. Lai bērns nepaliktu bez kārotā našķa, pievieno žāvētus augļus – banānu čipsus, mango strēmelītes, papaijas gabaliņus vai rozīnes. No cepumiem labāk izvēlēties mazāk saldinātos ar sēkliņām vai auzu pārslu cepumus.

7. Dienas gaitā izsīkušos enerģijas krājumus papildinās rieksti. Neliec kārbā sālītus vai saldinātus riekstus. Izvēlies dabiskus.

8. Ja gribi likt kādu gaļas šķēli, izvēlies liesu žāvējumu. Gaļu var aizstāt ar maziem siera klucīšiem, ko bērns var viegli iemest mutē. Tie nodrošinās organismam nepieciešamās olbaltumvielas.

9. Parūpējies, lai bērna pusdienu kārbiņa būtu ērti lietojama, ar vairākiem nodalījumiem, ar vāciņu, kas cieši turas ciet.

10. Nenāks par sliktu, ja iedosi līdzi stilīgu daudzkārt lietojamu ūdens pudeli. Ūdenim var pievienot citrona šķēlīti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu