ASV robežmūris atņems finansējumu īpašo spēku poligona būvniecībai Igaunijā (1)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV lēmums robežmūra būvniecībai novirzīt 3,6 miljardus dolāru, atņemot to 127 militārajiem objektiem, skars plānus būvēt īpašo spēku vienības kazarmas un mācību poligonu Igaunijā, kā arī līdzīgas ieceres citās valstīs, norāda "The Washington Post".

ASV otrdien piekrita robežmūrim novirzīt 3,6 miljardus dolāru no militārās būvniecības budžeta vairākiem projektiem. Laikraksts "Washington Post" vēstīja, ka tādējādi finansējumu zaudēs 127 militārie objekti, kuru būvniecība paredzēta 23 ASV štatos, trīs ASV teritorijās un 20 valstīs.

Avīzes rīcībā esošā informācija liecina, ka finansējuma pārvirzīšana ietekmēs plānus būvēt īpašo spēku vienības kazarmas un mācību poligonu Igaunijā, munīcijas un degvielas noliktavas Polijā, kā arī izlūkošanas lidmašīnu infrastruktūras modernizēšanu Itālijā un lidlauka un degvielas noliktavas modernizēšanu Slovākijā un Ungārijā.

ASV aizsardzības ministrs Marks Espers ieteicis tām Eiropas valstīm, kurās plānotajiem militārajiem objektiem paredzētais finansējums novirzīts mūra būvniecībai uz ASV un Meksikas robežas, pašām segt šos izdevumus.

"Mans vēstījums vienmēr ir bijis tāds, (..) ka nepieciešams dalīt nastu," sacīja Espers žurnālistiem ceturtdienas vakarā vizītes laikā Londonā.

"Tāpēc daļa no šī vēstījuma būs - ja esat patiesi norūpējušies, tad varbūt jums būtu jāmeklē iespējas šos projektus finansēt mūsu vietā, Jo daudzos gadījumos paredzēts būvēt infrastruktūru šajās valstīs," teica ASV aizsardzības ministrs.

"Daļa no vēstījuma ir nastas dalīšana. Varbūt samaksājiet šo rēķinu," piebilda Espers.

Tramps uzskata, ka robežmūris nepieciešams kā šķērslis migrantu plūsmai no nabadzīgajām Latīņamerikas valstīm uz ASV. Novirzītā nauda tiks izmantota 280 kilometrus gara mūra posma būvniecībai uz Meksikas robežas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu