Latviju pirmo reizi pasaules prestižākajā pavāru konkursā “Bocuse d’Or” pārstāvēs Dinārs Zvidriņš

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskās izstādes "Riga Food 2019" ietvaros pirmo reizi notika prestižā pavāra konkursa “Bocuse d’Or 2020” Latvijas nacionālā atlase, kurā par godu Latvijas vārdu nest tālāk, cīnījās divi šefpavāri - Dinārs Zvidriņš un Juris Latišenoks. 

Foto: Publicitātes foto

Pavāru kluba valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova ir ļoti priecīga par faktu, ka beidzot Latvija ir arī gatava piedalīties šī prestižā konkursa atlasē, kura turpinājums pēcāk risināsies Tallinā. Un tikai tad tie - stiprākie pavārmākslas meistari, kas tiks tālāk, satiksies Lionā, lai 24 komandu starpā cīnītos par galveno titulu.

Tā kā mums priekšā vēl viena konkursa kārta, kurai centīgi varam sākt gatavoties.

"Jā, tā ir liela slodze un smags darbs, lai spētu veiksmīgi sagatavoties un startēt šajā konkursā, kas patiesībā ilgst divus gadus," atzīst Svetlana Riškova. Tik tiešām, ja pavārs iegūst iespēju startēt Lionā, viņš aiziet no ierastā darba un koncentrējas tikai tam, lai sevi sagatavotu pēc iespējas atbilstošāk šim konkursam Lionā.

Svetlana stāsta, ka Latvijai atļauja piedalīties šajā konkursā arī nav nākusi viegli, jo Francija, kas ir pavārmākslas civilizācijas šūpulis, visiem, kas vēlas neļauj startēt šajā konkursā, to nemaz tā neļauj. "Tāpēc mums ir liels gods, ka šogad Francija mums panāca solīti pretī," pateicīga ir Svetlana. 

Abiem šefpavāriem ar savām komandām astoņu stundu garumā bija jāpagatavo divi pamatēdieni - zandarts un paipalas gaļas ēdiens. Katrai konkursa komandai žūrijai bija jāpiedāvā sava unikālā recepte un ēdiena garša.

Šajā sacensībā sevišķs uzsvars ir uz gatavošanas tehniku, taču tikpat liela nozīme ir izsmalcinātai garšai. 

"Abi puiši šim konkursam jau tikuši motivēti sen un ilgus gadus gatavojušies. Dinārs ir vairāk kreatīvs, bet Juris ir vairāk organizēts. Bet abi man ir vienlīdz labi un lieliski, lai sacenstos. Mums mērķis ir viens, pārstāvēt Latviju, tāpēc arī šodien viņi arī sacenšoties, pēc iespējas palīdz viens otram. Un jaukākais ir tas, ka tas, kurš paliks otrajā vietā arī dosies līdzi atbalstīt uzvarētāju," pastāsta Svetlana, kura visu konkursa laiku ļoti jūt līdzi abiem dalībniekiem.

Arī "Egoiste" bija iespēja nodegustēt lūgtās žūrijas vidū šefpavāru izcilo veikumu. Tas patiešām ir cits līmenis, kur kreativitāte dejo vienā solī ar izcilu tehniku un garšas niansēm. 

Lai noteiktu uzvarētāju, pavāru darbam uz vietas sekoja līdzi starptautiskā profesionāļu žūrija – Jo Nelissens (Jo Nelissen) no Belģijas, Fransiāne Tartari (Franciane Tartari) no Anglijas, Aleksandrs Prokopovičs (Aleksander Prokopovich) no Krievijas, Dmitrijs Demjanovs, Emannuels Ville (Emannuelle Wille), Pāvels Gurjanovs, un Tarvo Stints no Igaunijas, Jerts Klecke (Gert Kletzke) no Zviedrijas un Jērns Lī (Jorn Lie) no Norvēģijas, liela daļa no kuriem paši ir agrāk startējuši “Bocuse d’Or” konkursos vai arī ir savu nacionālo komandu treneri.

Foto: Publicitātes foto

Pēc rezultātu apkopošanas tapa skaidrs, ka tālāk uz Tallinu dosies Dinārs Zvidriņš. 

Apsveicam un vēlam veiksmi!

Foto: Publicitātes foto

"Dalība šajā konkursā mums noteikti nesīs lielāku tūrisma pieplūdumu un plašajā Eiropas kartē mazā valsts taps nozīmīgāka. Mūsu dalība šajā konkursā vairos labu reputāciju, tāpēc ceram arī uz valsts atbalstu šajā sagatavošanās procesā," izsakās Pavāru kluba valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova. 

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu