Trampu sadusmojušais britu diplomāts iecelts Lordu palātā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais Lielbritānijas vēstnieks ASV Kims Darohs, kurš pēc nopludinātu diplomātisko telegrammu publiskošanas izraisīja ASV prezidenta Donalda Trampa dusmas, iecelts Lielbritānijas Lordu palātā.

Karjeras diplomāts, kuru Tramps raksturoja kā "ļoti stulbu puisi", iecelts parlamenta augšpalātā bijušās Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas demisijas pagodinājumu saraksta ietvaros.

Darohs iecelts par neatkarīgo lordu uz mūžu ar tiesībām runāt un balsot Lordu palātā.

Darohs no vēstnieka amata atkāpās jūlijā, pēc tam kad presē bija parādījušās diplomātiskās telegrammas, kurās viņš kritiski izsakās par Trampa administrāciju.

Laikraksta "Mail on Sunday" publiskotajās telegrammās Darohs raksturoja Trampa administrāciju kā neveiklu un nemākulīgu.

Diplomātiskajā sarakstē Darohs arī pauda, ka Tramps izstājies no kodolvienošanās ar Irānu tādēļ, ka tā viņam saistījusies ar viņa priekšteci Baraku Obamu.

Izstāšanos no kodolvienošanās Darohs raksturoja kā "diplomātisku vandālismu acīmredzamu ideoloģisku un personisku iemeslu dēļ - jo tā bija Obamas vienošanās".

Darohs telegrammās arī kritizēja Vašingtonu, ka tai trūkst ilglaicīgas stratēģijas un gatavības apspriesties ar partneriem.

Presē parādoties pirmajām diplomātiskajām telegrammām, Tramps vairākos tvītos uzbruka Mejai, kritizējot premjeri par "muļķīgo" "Brexit" politiku. Drīz pēc tam Darohs atkāpās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu