Kad karaļi svarīgāki: Meganas Mārklas interjera dizaineri sūdz tiesā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Vēl pirms pusgada mediji teju mudžēja ar rakstiem par Meganas Mārklas un prinča Harija dzīves peripetijām un viena no nozīmīgākajām tematikām bija Frogmoras pils renovācija un pārbūve. Taču, kad renovācija beigusies, karaliskais bēbītis dzimis un karaļpāra dzīvē iestājusies laimīga laulības dzīve, mediju uzmanību piesaistījusi nekaunīgā karaļnama dizainere, kas paralēli darbam ar Mārklu, atstājusi novārtā citus pasūtījumus. 

Ne vienā vien izdevumā ir paklīdušas baumas par Meganas cimperlīgumu un augstajām prasībām, kas noteikti attiecās arī uz interjera dizaineri Vikiju Čārlzu. Frogmoras pils iekārtošana varētu būt ciets rieksts, taču to vēl darīt Meganas uzraudzībā ir izrādījies papildus slogs. To parāda interjera dizaineres darba plānošana un neizdarība. 

Kamēr dizainere ar pilnu darba sparu ķērās pie Frogmoras pils  renovācijas un iekārtošanas darbiem, par kādu citu klientu, ASV uzņēmumu "Olshan Properties", dizainere nav likusies ne zinis.

Kā skaidro uzņēmuma vadītāja Andrea Olšena skaidro, ka Čārlza savam pasūtījumam pievērsa minimālu uzmanību un koncentrējās tikai uz karaliskās ģimenes pasūtījumu. Britu tabloīds "Telegraph" atklāj, ka Vikija Čārlza darbojās tikai ar diviem klientiem vienlaicīgi - karalisko ģimeni un uzņēmumu "Olshan Properties", tāpēc teorētiski dizainerei bija pietiekoši daudz laika pievērsties abiem klientiem. Tiesa gan, jau būvdarbu laikā dizainere atzina, ka ir pārāk aizņemta ar karaliskās ģimenes mājokļa iekārtošanu, tāpēc laicīgi atteikusies no sadarbības ar uzņēmumu, taču skandāls sarīkots par dizaineres negodīgo rīcību.

Kamēr Čārlza darbojās Lielbritānijā, ASV darba vietā viņa tikpat kā neparādījās un neveica pat minimālu darbu vesela gada laikā, taču uzņēmums par darbu jau bija samaksājis 239 000 dolārus. Nesaņemot pakalpojumu, uzņēmums lūdzis atdot naudu, taču dizainere to ir atteikusi. 

Jāpiebilst, ka britu karaļnama vērienīgā mājas atjaunošana arī ir izpelnījusies kritiku - Frogmoras pils atjaunošanā iztērēti 2,4 miljoni mārciņu jeb 3 miljoni eiro no nodokļu maksātāju naudas. Vairums britu mediji un vietējie iedzīvotāji šo ir nodēvējuši par gada lielāko izšķērdību un liekēdību.   

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu