Megana un Harijs mājas renovācijai iztērē teju 3 miljonus eiro no nodokļu maksātāju naudas

Briti dusmīgi
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Saseksas hercogs un hercogiene atkal ir izpelnījušies Lielbritānijas iedzīvotāju kritiku. Vadoties pēc ikgadējā karaliskās ģimenes budžeta, pērn teju trīs miljoni eiro jeb 2,4 miljoni mārciņu no nodokļu maksātāju naudas ir iztērēti Saseksas hercogu mājas remontam. 

Pērnajā gadā, neilgi pēc karaliskajām kāzām, hercogu pāris kļuva par Frogmoras pils īpašniekiem. Tā ir samērā neliela muiža Vindzoras pils teritorijā, kas dažu mēnešu laikā tika pārveidota no augšas līdz apakšai. Karaliskā ģimene lielos tēriņus pamatojuši ar ēkas tā brīža stāvokli - šeit pirms tam mitinājās karaļnama darbinieki un ēka laika gaitā esot bijusi diezgan nolaista. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by them_views (@them_views) on

Remontdarbu ietvaros tika nojaukts kamīns, uzlikts jauns jumts, uzstādītas jaunas kāpnes, kamīni un izveidots pusstāvs ar dēļu grīdu. Tāpat pie izmaksām ir pieskaitāmas ekstravagantas mēbeles un dekori. 

Pēc karaliskā ģimene Lielbritānijai izmaksāja 67 miljonus mārciņas jeb 75 miljonus eiro - šīs iespaidīgās izmaksas ir krietni saniknojušas britus. Antimonarhijas grupējums "Republika" asi kritizē tieši Frogmoras pils renovācijas izmaksas un prinča Čārlza ceļojumu izmaksas. "Šī gada izmaksu pieaugums ir īpaši nežēlīgs pret iedzīvotājiem - tagad visam tiek pieņemti mēri un nogrieztas finanses,"  tā oficiālā paziņojumā skaidro grupējuma "Republika" vadītājs Greiems Smits. "Šajā brīdī daudzas sabiedriskās iestādes strādā zem ekonomiska spiediena, bet tajā pat laikā mēs varam atļauties piešķirt 2,4 miljonus mārciņu Harija mājas remontam. Šī ir korupcija, kas paslēpta aiz plāna aizsega," raksta Smits. 

Vadoties pēc karaliskās ģimenes gada budžeta pārskata, līdz ar Saseksas hercogu nama renovāciju, vēl 20 miljoni mārciņu pērn tika iztērēti Bekingemas pils renovācijai.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu