"Apple" investorus neuztrauc jaunie "iPhone"; kompānija var gūt lielus ienākumus no citiem produktiem (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Otrdien tehnoloģiju pasaulē notika pasākums, kas jau kļuvis par sava veida tradīciju - “Apple” pasākums, kurā tika prezentēti jaunie “iPhone” viedtālruņi. Tomēr jaunie “Apple” produkti, par kuriem miljoniem cilvēku jau drīzumā atdos ievērojamas naudas summas, nav tas, par ko uztraucas investori, vēsta CNN.

No tehnoloģiskā viedokļa, jaunie “Apple iPhone 11” viedtālruņi neizcelsies ar kādām revolucionārām tehnoloģiskām inovācijām. Pēdējais gads tehnoloģiju gigantam nav bijis diez ko veiksmīgs biržu tirgū, tāpat zināmas bažas radījuši pārdošanas rādītāji – tie, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem bijuši ievērojami vājāki. Tomēr – investoru vidū ir jūtams zināms entuziasms.

“Apple” nodrošinātie servisi, kuru vidū ir “Apple Music”, kā arī garantijas serviss “AppleCare” un maksājumu pakalpojums “Apple Pay”, piedzīvojuši ievērojamu ienākumu kāpumu – par vairāk nekā 13%, salīdzinot ar gadu iepriekš.

Tāpat jāņem vērā, ka palielinājusies arī citu “Apple” pakalpojumu loma - “Maps”, “Siri” un “iCloud” - tie pašlaik veido 17% no uzņēmuma kopējiem pārdošanas rādītājiem. Kompānijas investori uzskata, ka tieši šo servisu pārdošanas rādītāji ir “Apple” nākotne, jo bijušie “flagmaņi” - “MacBook”, “iPad”, kā arī “Apple Watch” piedzīvojuši visai nozīmīgus pārdošanas kritumus. Vissvarīgākais “Apple” produkts tirgū ir “iPhone” - tas sastāda 56% no visa produkcijas pārdošanas apjoma.

Tāpat “Apple” izziņojusi, ka jau 19. septembrī būs pieejams “Apple Arcade” serviss, kas maksās aptuveni četrus eiro mēnesī. Par tādu pašu naudas summu būs pieejams pakalpojums “Apple TV+”, kas būs pieejams 1. novembrī.

Eksperti norāda, ka jaunie viedtālruņi nav tik inovatīvi, lai tie spētu radīt zināmu satricinājumu viedtālruņu tirgū. Tieši tāpēc paredzams, ka patērētāji izvēlēsies palikt pie savām esošajām ierīcēm, nepērkot jaunākos modeļus.

Tomēr “Apple” var rēķināties, ka arvien lielāku ienākumu daļu veidos abonentmaksa par kompānijas sniegtajiem servisiem.

Jūlijā “Apple” finanšu direktors Luka Maestri paziņoja, ka uzņēmuma rīcībā ir vairāk nekā 200 miljardi dolāru, savukārt nākamajā gadā ir plānots atbrīvoties no parādsaistībām, tādējādi ļaujot vairāk naudas ieguldīt izpētē un jaunu tehnoloģiju izveidē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu