Leiboristi maina kursu: mēģinās panākt jaunu "Brexit" referendumu (2)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Leiboristu līderis Džeremijs Korbins
Leiboristu līderis Džeremijs Korbins Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas opozīcijā esošajai Leiboristu partijai pirms vēlēšanām būtu jācīnās pret "Brexit" un jāmēģina panākt referendums, lai novērstu plānoto valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), trešdien gatavojas paziņot leiboristu līdera vietnieks Toms Vatsons.

Novirzoties no leiboristu līdera Džeremija Korbina pārstāvētās nostājas, Vatsons sacīs, ka "nav tādas lietas kā laba "Brexit" vienošanās",

un leiboristiem viennozīmīgi jāiestājas par Lielbritānijas palikšanu ES, ziņo britu raidorganizācija BBC.

"Vienīgais veids, kā izkļūt no "Brexit" strupceļa reizi par visām reizēm, ir tautas nobalsošana referendumā. Parlamenta vēlēšanām var neizdoties atrisināt šo "Brexit" haosu," sacīs Vatsons.

"Nav tādas lietas kā laba "Brexit" vienošanās, tādēļ es uzskatu, ka mums vajadzētu aizstāvēt palikšanu," uzsvērs leiboristu līdera vietnieks.

Viņš atzīs, ka vēlēšanas rudenī šķiet neizbēgamas, taču norādīs, ka tas nepadara tās vēlamas.

Korbins sacījis, ka vēlas parlamenta vēlēšanas un Leiboristu partija pēc tam ierosinās referendumu par "Brexit".

Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona vadītā Konservatīvā partija savukārt apgalvo, ka leiboristi grib ignorēt 2016.gadā notikušā "Brexit" referenduma rezultātus, un sabiedrība uzskata, ka "Brexit" ir jāīsteno.

Džonsons ir apsolījis, ka Lielbritānija izstāsies no ES 31.oktobrī neatkarīgi no tā, vai ar bloku būs panākta vienošanās par izstāšanās nosacījumiem. Premjers noliedzis, ka vēlētos bezvienošanās "Brexit", taču uzstāj, ka no viņa noteiktā termiņa - 31.oktobra - nedrīkst atkāpties, jo valdībai tas ir instruments spiediena izdarīšanai uz ES nolūkā panākt vienošanos.

Foto: Brexit atbalstītāju un pretinieku demonstrācijas Lielbritānijā

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu