McDonald's jau atkal palīdz bitēm: reklāmas plakāts un bišu māja vienlaicīgi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Šā gada vasaras sākumā Zviedrijas ātrās ēdināšanas restorāns McDonald's pārsteidza vietējos ar neparastu mārketinga akciju - miniatūriem bišu restorāniem. Nu restorānu ķēde ir nākusi klajā ar jaunu akciju - šoreiz tie ir plakāti, kas vienlaikus funkcionē kā reklāma, gan arī kā bišu viesnīca. 

Līdz ar miniatūro bišu restorānu atvēršanu, Zviedrijā nu ir sastopami vairāki plakāti, kuru aizmugurē ir ierīkotas simpātiskas bišu viesnīcas. Šo savdabīgo reklāmas kampaņu organizē zviedru radošā aģentūra "Nord DDB".

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Portālam "Design Taxi" kompānija norāda, ka aptuveni 30% no visas Zviedrijas savvaļas bišu populācijas ir apdraudēta, jo šīm bitēm nav vietas, kur apmesties un veidot savu koloniju. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Lai nodrošinātu apmešanās vietu ceļojošajām bitēm, ātrās ēdināšanas uzņēmums McDonald's apvienoja spēkus ar radošo aģentūru un izstrādāja savdabīgus reklāmas dēļus. Vides reklāmas teksts uz milzīgā plakāta sastāv no ieejām bišu namiņos, bet otrā pusē ir "viesnīca", kur bites var uzturēties. Koka reklāmas plakāti ir izvietoti uz lielceļiem, pilsētu nomalēs un pašu restorānu tuvumā - tā teksts vēsta "Vienmēr atvērti". Turklāt reklāmas aģentūra ir padomājusi arī par bišu ērtībām - šīs vides reklāmas ir vērstas ar tekstu uz ziemeļu pusi, jo bites mīl "mājokļus" dienvidu pusē, kur arī atrodas bišu "viesnīca". 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu