Pārdošanā nonākusi skotu lorda villa - Padures muiža

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: city24.lv

Kā liecina pārdošanas sludinājums, par 250 000 eiro šobrīd savā īpašumā iespējams iegūt klasicisma pērli, skotu lorda villu Kurzemē - Padures muižu. Vēsturiskais īpašums ir ar potenciālu kļūt par veiksmīgu investīciju objektu, kas piemērots lauku tūrisma un biznesa vajadzībām. Muiža atrodas 8 km attālumā no Kuldīgas un 150 km braucienā līdz Rīgai. 

Muiža līdz mūsdienām saglabājusies oriģinālajā veidolā ar autentiska interjera un lielu sākotnējo detaļu kolekciju. Kopš 2015. gada muižā notiek atjaunošanas darbi - ir restaurētas ieejas durvis, lielās zāles logi un krāsnis, salabotas ēkas konstrukcijas, atjaunota muižas virtuve. Muižai ir arī izstrādāts skiču projekts viesnīcas izveidošanai, jau tagad te regulāri notiek dažādi kultūras pasākumi un tā tiek izīrēta viesiem. 

Foto: city24.lv

Padures muižas pils būvēta 1838. gadā un ir uzskatāma par unikālu 19. gadsimta otrā ceturkšņa būvmākslas paraugu Latvijas mērogā. 

Foto: city24.lv

Pie muižas ir saglabājies vēsturiskais parks ar liepu aleju, kuru 19. gadsimta sākumā veidoja pats Lords Balfurs pēc angļu ainavu parka parauga.

Raksts tapis sadarbībā ar nekustamo īpašumu sludinājumu portālu City24.lv. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu