Tesla patentē jauna tipa logu tīrītājus (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu autobūves uzņēmums jau tuvāko gadu laikā varētu ieviest jaunas koncepcijas logu tīrītājus, kas notīra lielāku vējstikla virsmu un vienlaikus palīdz taupīt enerģiju.

Jau vairāk nekā 100 gadus autobūvs industrija un autobraucēji paļaujas uz plānām gumijas strēmelēm, kas zīmē puslokus uz vējstikla un tā nelabvēlīgos braukšanas apstākļos nodrošina labāku redzamību. Šie gumijas izstrādājumi laika gaitā ir evolucionējuši un uzdevumu pilda aizvien labāk, taču to galvenais darbības princips nav mainījies.

Uzņēmums Tesla Motors tikmēr uzskata, ka nu beidzot ir laiks pārmaiņām, tādēļ patentu valdē iesniedzis shēmas, kas norāda uz logu tīrītājiem ar jaunu darbības principu - tie darbojas lineāri nevis zīmē puslokus un, kas svarīgi elektromobiļu ērā, palīdz taupīt enerģiju.

Foto: Publicitātes foto

Tesla Motors patents paredz: kamēr loga tīrītājs netiek izmantots, tas ar visu vadības bloku atrodas zem motora pārsega. Tā tas tiek pasargāts no netīrumiem, netiek traucēta redzamība, bet vienlaikus uzlabojas mašīnas aerodinamika un nobraucamais attālums ir lielāks. 

Mūsdienās gan ir auto, kuru tradicionālās vējstikla slotiņas paslēpjas aiz motora pārsega malas, tāpēc Tesla Patenta gadījumā svarīgākais jaunums ir tīrītāju kustības koncepcija, proti, tie neveido uz stikla attīrītus puslokus, bet gan pārvietojas no kreisās uz labo pusi pa sliedi ar elektromagnētisku pievadu un notīra faktiski visu vējstiklu.

Foto: Publicitātes foto

Kā norāda auto motor und sport, pirmais Tesla Motors automobilis ar šādiem tīrītājiem varētu būt gaidāmais pikaps. Taču, tā kā tīrītāju sistēmas konstrukcija paredz moduļveida uzbūvi, tos varētu uzstādīt arī jau esošajiem Tesla automobiļiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu