LTRK noraida informāciju par līdzdarbošanos naudas izkrāpšanā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) kategoriski noraida apgalvojumus, kas medijos izskanējuši par līdzdarbošanos naudas izkrāpšanā, rīkojot tirdzniecības misijas. Finansējumu, iespējams, ir izkrāpis viens no bijušajiem biedrības “sadarbības partneriem” kopā ar virkni negodprātīgiem uzņēmējiem, portāls TVNET uzzināja LTRK.

“LTRK kategoriski noraida apmelojumus, kas izskanējuši medijos par līdzdarbošanos naudas izkrāpšanā, rīkojot tirdzniecības misijas, jo finansējumu, iespējams, ir izkrāpis viens no bijušajiem biedrības “sadarbības partneriem” kopā ar virkni negodprātīgiem uzņēmējiem, ko jau pusotru gadu izmeklē policija. Mēs pilnībā sadarbojamies ar izmeklētājiem, lai noskaidrotu patiesību, kas ir arī mūsu interesēs," sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Endziņš ir neizpratnē, kādēļ informācija par vairāku gadu veciem notikumiem, ko jau pusotru gadu izmeklē policija, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadītājs Andris Ozols, sadarbībā ar Latvijas Avīzi izplata tieši tagad.

"Varam vienīgi minēt, bet ticami, ka vai nu šī ir cilvēciska atbildes reakcija uz LTRK pausto nostāju, ka Ozola kungam būtu laiks mainīt nodarbošanos, vai arī caur LTRK reputācijas graušanu ir mērķis ietekmēt citu lēmumu pieņemšanu valdībā vai Saeimā," norāda Endziņš.

Ņemot vērā veidu, kādā šī informācija tiek pasniegta sabiedrībai, LTRK noteikti izvērtēs iespējas vērsties tiesā, lai aizsargātu biedrības reputāciju.

Atgādinām, ka laikraksts "Latvijas Avīze", atsaucoties uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) sniegto informāciju, trešdien vēstīja, ka ir aizdomas par izkrāptu Eiropas Savienības (ES) naudu Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK). 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu