Ābrama: Konkurences padome nepiespiež pašvaldības likvidēt kapitālsabiedrības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama
Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama Foto: Ieva Leiniša/LETA

Konkurences padome nepiespiež pašvaldības likvidēt savas kapitālsabiedrības, Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Tautsaimniecības komitejas sēdē pauda Konkurences padomes (KP) priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.

Komitejas dalībnieki sprieduši par publiskas personas līdzdalību kapitālsabiedrībās un konkurences neitralitāti. Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis (ZZS) komentēja, ka pašvaldība, izvērtējot lietderību dalībai kapitālsabiedrībā, var rosināt domi lemt par kapitālsabiedrības likvidēšanu, taču nav iespējams pārliecināt domi pieņemt politisko lēmumu par likvidēšanu.

Ābrama atzina, ka KP nepiespiedīs pašvaldības likvidēt kapitālsabiedrības, taču pašvaldību lēmumiem jābūt saprātīgiem. Gadījumā, ja politiķi nepieņems saprātīgus lēmumus, to vērtēs vēlētāji, sprieda KP vadītāja.

Aktualizēts komitejas sēdē arī jautājums par pašvaldību iesaisti tūrisma biznesā. Vecumnieku novada dome deputāts Mārtiņš Mediņš (VL-TB/LNNK) atgādināja, ka pašvaldībām tiek pārmesta iesaiste tūrisma jomā, kropļojot konkurenci, jo pašvaldības, piemēram, spēj piedāvāt telpu nomu kultūras namā par pieciem eiro stundā, bet atpūtas bāzes un kempingi - par trīsreiz augstāku cenu. 

Savukārt Dukuls norādīja, ka KP būtu jāpievērš uzmanība ne tikai pašvaldībām, bet arī  AS "Latvijas valsts meži", kas par "valsts naudu sabūvējusi lielas bāzes".

LPS sēdē informēja, ka par tūrismu un konkurenci plānots rīkot atsevišķu tikšanos Koknesē. Tās datums vēl tiks precizēts.

Savukārt Ābrama jautājumu gadījumā aicināja nebaidīties no KP un vērsties ar jautājumiem, ja nepieciešama kāda konsultācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu