Samsung viedpulksteņi - visām gaumēm, dažādām vajadzībām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Viedpulksteņi Samsung Galaxy Watch Active2 pārdošanā ir kopš 2019.gada septembra
Viedpulksteņi Samsung Galaxy Watch Active2 pārdošanā ir kopš 2019.gada septembra Foto: Samsung

Saules pulkstenis, pulkstenis pie sienas un ar dzeguzi vai bez tās, pulkstenis kabatā, pulkstenis uz rokas, pulkstenis telefonā, pulkstenis Stacijas laukuma vidū desmit stāvu mājas augstumā. No tā, ka laika mērītāji ir visur, varam secināt, ka mums jau izsenis bijis svarīgi kontrolēt laiku, stundas un minūtes.

Ja vēl nesen pulkstenis ar mehāniskiem rādītājiem vai cipariem šķidro kristālu ekrānā mums vēstīja, ka jāpasteidzas, lai nenokavētu vilcienu, pēc cik minūtēm beigsies matemātikas stunda un cik laika atlicis, lai pirms randiņa iegādātos ziedus, tad mūsdienās pulkstenis vairs nav tikai pulkstenis. Tā funkciju klāsts un iespējas ir krietni vien pieņēmušās apmēros un jo īpaši, ja runa ir par viedpulksteņiem.

Ja vēl pirms dažiem gadiem tie bija liels retums, tad tagad, ja paraugās, kas cilvēkiem uz rokas, liela daļa valkā tieši viedpulksteni. To klāsts arī ir milzīgs un bieži vien pat viens ražotājs spēj piedāvāt ierīces dažādām gaumēm un vajadzībām - no dažus desmitus eiro vērtas viedaproces, kas pilda vienkāršākās funkcijas, līdz smalkam pulkstenim ar plašu funkciju klāstu par dažiem simtiem eiro. Samsung valkājamo viedierīču klāsts atbilst tieši šim aprakstam. 

Foto: Samsung

Aplūkojot Samsung viedpulksteņu klāstu, vispirms jāsāk ar Gear S3 sēriju, kas iznāca 2016.gada novembrī. Tajā patlaban ir divi modeļi - Gear S3 Classic un Gear S3 Frontier. Kā jau liecina pirmās viedierīces nosaukums, tas ir klasiska dizaina pulkstenis. Šim pulkstenim ir 1,3 collu Super AMOLED ciparnīca, kuras izskatu ierīces valkātājs var mainīt atkarībā no garastāvokļa un situācijas, izvēloties starp 15 iepriekš ielādētiem dizainiem. Ja nu gadījumā gribas lielākas izvēles iespējas, nav šķēršļu apmeklēt Gear App Store un lejupielādēt papildu ciparnīcas. Turpat pieejamas arī viedpulksteņiem domātās lietotnes, kuru kopējais skaits pārsniedz desmit tūkstošus. Viedierīces individualizēšanai paredzēta arī iespēja mainīt siksniņas, kas viena no otras atšķiras gan ar krāsu, gan materiālu, gan dizainu.

Samsung Gear S3 Frontier iebūvētie ciparnīcu dizaini
Samsung Gear S3 Frontier iebūvētie ciparnīcu dizaini Foto: Samsung

Ja Classic modelis atstāj tādas kā izsmalcinātas ierīces iespaidu, tad Frontier būs vairāk piemērots pētniekiem, piedzīvojumu meklētājiem, cilvēkiem, kas bieži dodas dabā, bauda aktīvu dzīvesveidu. Funkcionalitātes ziņā abi Gear S3 modeļi gan ir līdzīgi, jo prot sekot līdzi fiziskajām aktivitātēm, pastāvīgi mēra pulsu un piedāvā iespēju doties rīta skrējienā, neņemot līdzi telefonu, jo LTE jeb 4G modelis darbojas kā neatkarīga ierīce (modeļiem, kuros ir tikai Bluetooth atbalsts, gan jābūt sapārotiem ar viedtālruni), turklāt iebūvētā 4GB atmiņa ir lieliska iespēja vienmēr līdzi paņemt iecienītākās mūzikas kolekciju, ko caur Bluetooth atskaņot bezvadu austiņās. Tā kā Gear S3 ir iebūvēta tuva lauka datu pārraides tehnoloģija (NFC), pulksteņus var izmantot arī pirkumu apmaksāšanai ar Samsung Pay.

Samsung Gear S3 Classic un Frontier
Samsung Gear S3 Classic un Frontier Foto: Samsung

Kas vēl būtiski, runājot par valkājamajām viedierīcēm, šie pulksteņi ir apgādāti ar līdz pat 740 mAh akumulatoru, kas nodrošina enerģiju trīs līdz četru dienu garumā. Kad tā izsīkusi, atliek vien pulksteni novietot uz magnētiskā bezvadu lādēšanas paliktņa.

Nākamā izvēles iespēja ir Samsung Galaxy Watch. Šis viedpulkstenis pārdošanā ir kopš 2018.gada augusta un papildus Gear S3 sērijas pulksteņu iespējām piedāvā jaunas funkcijas, ietilpīgāku akumulatoru, kas ar vienu uzlādes reizi nodrošina darbības laiku no 120 līdz 168 stundām, kā arī vēl plašākas individualizēšanas un vajadzību apmierināšanas iespējas. 

Samsung Galaxy Watch
Samsung Galaxy Watch Foto: Samsung

Galaxy Watch ir pieejams gan ar Bluetooth savienojumu, gan kā pilnīgi neatkarīgs viedpulkstenis ar LTE jeb 4G atbalstu. Tāpat šīs sērijas viedierīcēm ir divi dažādi korpusa izmēri (42mm un 46mm) un trīs krāsas - melna, rozā, kas noteikti vairāk piemērota daiļajam dzimumam, un sudraba. Pie tam tieši sudraba pulkstenis ir lielākais no visiem trim. Protams, arī siksniņas var piemeklēt atbilstoši savai gaumei.

Samsung Galaxy Watch
Samsung Galaxy Watch Foto: Samsung

Galaxy Watch, kam arī ir maināmas ciparnīcas, nav tikai pulkstenis. Tas funkcionē arī kā personīgais asistents. Piemēram, tas spēj noteikt, kad pulksteņa valkātāja diena ir sākusies, un apaļajā ekrānā tiek atainots veicamo darbu kopsavilkums, bet, ja valkātājs ir sācis fiziskas aktivitātes, pulkstenis seko līdzi treniņu progresam, jo prot atpazīt vismaz 39 aktivitāšu veidus. Bet, kad laiks doties pie miera, Galaxy Watch turpina strādāt, monitorējot cilvēka miega kvalitāti.

Samsung Galaxy Watch
Samsung Galaxy Watch Foto: Samsung

2019.gada aprīlī Samsung izlaida nākamo jauno viedierīci - fitnesa pulksteni Galaxy Watch Active, kurš atbilstoši aprakstam lietotājam visu laiku sniedz padomus, turklāt kā vingrojot, tā arī atpūšoties. 

Samsung Galaxy Watch Active
Samsung Galaxy Watch Active Foto: Samsung

Watch Active no iepriekšējiem modeļiem atšķiras ar vienkāršu noapaļotu dizainu, ko, kā nu jau ierasts katrs var pielāgot savai gaumei, izmantojot dažādas siksniņas un ciparnīcu dizainus. Šis viedpulkstenis palīdz tā valkātājam palikt kustībā un nezaudēt motivāciju. Tā funkciju klāstā ir, piemēram, funkcija "Ikdienas aktivitātes", kas motivē būt aktīvam, vingrināties, neaizsēdēties, kas ir modernā cilvēka viena no lielākajām problēmām un kaitē veselībai. Kopumā Galaxy Watch Active ar kustību sensoriem automātiski spēj izsekot septiņiem dažādiem aktivitāšu veidiem, bet 5ATM ūdensdrošības standarts nozīmē, ka to droši var izmantot arī peldētāji, par lietošanu lietainā laikā nemaz nerunājot.

Samsung Galaxy Watch Active
Samsung Galaxy Watch Active Foto: Samsung

Visbeidzot visjaunākais viedpulkstenis Dienvidkorejas milža klāstā ir Galaxy Watch Active2. Tas pārdošanā nonāca vien 2019.gada septembrī un ir līdz šim jaudīgākais Samsung viedpulkstenis. 

Samsung Galaxy Watch Active2
Samsung Galaxy Watch Active2 Foto: Samsung

Līdzīgi kā iepriekš Galaxy Watch, arī Watch Active2 ir pieejams divos izmēros ar korpusa izmēru 44mm un 40mm. Piedevām pircējs var izvēlēties, no kāda materiāla viņš vēlas korpusu. Ja tas ir no nerūsējošā tērauda, tad pulkstenim ir ne tikai trīs dažādas korpusa krāsas, bet bez Bluetooth atbalsta iebūvēts modems lietošanai 4G jeb LTE tīklā. Pulksteņiem ar alumīnija korpusu šādas iespējas nav, taču tāpat kā tērauda ierīcēm ir trīs dažādas korpusa krāsas.

Samsung Galaxy Watch Active2
Samsung Galaxy Watch Active2 Foto: Samsung

Nostrādāts dizains, protams, nav vienīgā šās ierīces priekšrocība. Tai ir arī ļoti plašs funkciju klāsts. Piemēram, Galaxy Watch Active2 seko līdzi lietotāja kustībām, tāpēc to var vienkārši uzlikt un sākt trenēties. Pulkstenis ietver automātisko izsekošana un tajā tagad kopā ir pieejami septiņu veidu treniņi, jo līdzšinējiem vēl pievienots peldēšanas režīms. Manuāli gan iespējams kontrolēt jebkāda veida treniņus, savukārt skriešanas trenera funkcija reāllaikā sniedz noderīgus padomus.

Samsung Galaxy Watch Active2
Samsung Galaxy Watch Active2 Foto: Samsung

Bez tā pulkstenis ietver stresa monitorēšanas funkciju, kas saspringtos brīžos ieteiks izpildīt elpošanas vingrinājumus, lai nomierinātos, bet sirdsdarbības monitors brīdinās, ja tiks novērotas novirzes no normas. Ar veselību nesaistītās funkcijas cita starpā tikmēr ietver, piemēram, balss atpazīšanas funkciju, kas noderēs lietojot tulkošanas opcijas ārzemēs, iespēju pārvaldīt viedtālruņa kameru, iespēju sekot līdzi jaunumiem sociālajos tīklos un vienmēr būt sasniedzamiem, jo pat bez 4G atbalsta pulksteni var izmantot zvanīšanai un īsziņu saņemšanai; tam vienīgi jābūt pieslēgtam Wi-Fi tīklam. 

Samsung Galaxy Watch Active2 galvenie raksturlielumi

Dimensijas un svars

Alumīnija korpuss – 44 mm modeli: 44 x 44 x 10.9T, 30 g

Alumīnija korpuss – 40 mm modeli: 40 x 40 x 10.9T, 26 g

Nerūsējošā tērauda korpuss – 44 mm modelis: 44 x 44 x 10.9T, 42 g

Nerūsējošā tērauda korpuss – 40 mm modelis: 40 x 40 x 10.9T, 37 g

Ekrāns

44 mm: 1,4 collas (34 mm) 360 x 360 pix, sAMOLED, Corning Gorilla Glass DX+

40 mm: 1,2 collas (30 mm) 360 x 360 pix, sAMOLED, Corning Gorilla Glass DX+

Siksniņas

40 un 44 mm modeļiem: maināmas 20 mm

Akumulators

44 mm modelis: 340 mAh

40 mm modelis: 247 mAh

Čipsets/OS

Exynos 9110 Dual core 1,15 GHz/Tizen Wearable OS 4.0

AtmiņaLTE: 1,5GB RAM + 4GB iebūvētā atmiņa

Bluetooth: 768MB RAM + 4GB iebūvētā atmiņa

Sensori

Sirdsdarbības sensors (ar astoņām fotodiodēm), atbalsta elektrokardiogrammas mērījumu veikšanu (EKG), akselerometrs (mēra līdz pat 32G), žiroskops, barometrs

Izturība

5 ATM + IP68 / militārais standarts MIL-STD-810G

Saderība

Android: Android 5.0 vai jaunāks, vismaz 1,5GB RAM

iOS: iPhone 5 un jaunāks, iOS 9.0 vai jaunāks

Un visbeidzot, ja prasības pret valkājamajām viedierīcēm nav tik lielas un fiziskajām aktivitātēm ikdienā nav tik liela nozīme, Samsung piedāvā arī vienkāršākas fitnesa ierīces ar pamata funkcijām un par ievērojami zemāku cenu. Tās ir fitnesa aproces no sērijas Galaxy Fit. Sirdsdarbības monitors, stresa monitors, noieto soļu skaitītājs, dažādu aktivitāšu jeb treniņu atpazīšanas funkcija, miega uzraugs un tas viss kompaktā, tikai 23 gramus smagā korpusā ar košu 0,95 collu ekrānu. Lai gan viedierīce izskatās trausla, patiesībā tā ir arī ūdensizturīga līdz 5ATM un ar vienu uzlādes reizi darbojas aptuveni nedēļu. Aptuvenā cena - 100 eiro. Bet, ja prasības pret valkājamajām viedierīcēm ir vēl mazākas, tad Samsung piedāvā arī Galaxy Fit-e - šis aptuveni 40 eiro vērtais gadžets no Fit atšķiras ar nedaudz mazāku un vienkāršāku 0,74 collu ekrānu, un mazāku bateriju, taču tāpat prot skaitīt soļus, mēra pulsu, rāda laiku un ir savienojams ar viedtālruni.

Samsung Galaxy Fit
Samsung Galaxy Fit Foto: Samsung

Materiāls tapis sadarbībā ar Samsung 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu