Spānija ieguldīs tūrisma nozarē €300 miljonus, lai palīdzētu pārvarēt britu tūroperatora bankrota sekas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Spānijas valdība ceturtdien paziņoja, ka valsts tūrisma sektorā ieplūdinās 300 miljonus eiro, lai palīdzētu tam pārvarēt Lielbritānijas tūrisma operatora "Thomas Cook" bankrota radītās nedienas.

Šāds paziņojums izplatīts dažas dienas pēc tam, kad Spānijas viesnīcu federācija brīdināja, ka "Thomas Cook" bankrota dēļ simtiem viesnīcu valstī draud tūlītēja slēgšana, ja valdība steidzami nerīkosies.

Spānijas tūrisma ministrs Rehess Maroto preses konferencē sacīja, ka paredzētie līdzekļi galvenokārt nonāks Kanāriju salās un Baleāru salās, kas bija starp "Thomas Cook" galvenajiem galamērķiem.

Maroto skaidroja, ka "Thomas Cook" bankrota dēļ šajā ziemā Kanāriju salās neieradīsies aptuveni 400 000 tūristu, bet Baleāru salās - 300 000 tūristu, kuri bija veikuši rezervācijas.

Līdz pat divām trešdaļām no valdības atvēlētajiem līdzekļiem tiks izmantoti aizdevumiem tūrisma uzņēmumiem, lai segtu iztrūkumu, ko rada "Thomas Cook" neapmaksātie rēķini.

Tāpat tiek apsvērta iespēja samazināt nodokļu likmes ceļošanai ar lidmašīnu, lai mudinātu aviokompānijas ātri aizpildīt "Thomas Cook" radīto iztrūkumu, jo Spānijas brīvdienu salas ir ļoti atkarīgas no avioceļojumiem.

Maroto piebilda, ka "Thomas Cook" bija Spānijas otrs lielākais tūrisma operators, kas pērn uz šo valsti nogādāja vairāk nekā septiņus miljonus apmeklētāju.

Kā vēstīts, "Thomas Cook", kas ir viens no lielākajiem un vecākajiem tūrisma operatoriem pasaulē, 23.septembrī paziņoja par bankrotu, nespējot no privātajiem investoriem nodrošināt pēdējā brīža palīdzību, lai novērstu uzņēmuma sabrukumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu