Sākas "KVV Liepājas metalurga" laboratorijas kustamās mantas izsole

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šodien sākas maksātnespējīgajai AS "KVV Liepājas metalurgs" piederošās laboratorijas kustamās mantas kā lietu kopības pirmā izsole ar augšupejošu soli, liecina administratores Argitas Jaunsleines paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Laboratorijas kustamās mantas kā lietu kopības izsoles sākumcena atbilst SIA "Eiroeksperts" noteiktajai piespiedu pārdošanas vērtībai un ir 140 208 eiro. Izsolē nosolītā cena apliekama ar pievienotās vērtības nodokli. Izsoles solis ir noteikts 5000 eiro apmērā.

Izsole sāksies šodien plkst.13, bet tā tiks slēgta 6.novembrī plkst.13.

Piedzinējs ir komercķīlas ņēmējs SIA "FeLM".

LETA jau ziņoja, ka šogad 25.septembrī daļu bijušā "KVV Liepājas metalurga" teritorijas iegādājās Liepājas speciālā ekonomiskā zona (SEZ) par 2,67 miljoniem eiro.

Ekonomikas ministrija, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Liepājas pilsētas dome, Liepājas SEZ pārvalde un "FeLM" pērn augusta beigās parakstīja nodomu protokolu par industriālā parka attīstību Liepājā, lai nodrošinātu "KVV Liepājas metalurga" vēsturiskās teritorijas efektīvu izmantošanu.

Tāpat vēstīts, ka lielāko vēl nepārdoto "KVV Liepājas metalurga" aktīvu - elektrotēraudkausēšanas krāsni - ir pārņēmis "FeLM".

Austrijas uzņēmums "Smart Stahl GmbH" pērn martā uzvarēja "KVV Liepājas metalurga" velmētavas ceha kustamās mantas izsolē ar piedāvāto cenu 1,57 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Savukārt pērn "KVV Liepājas metalurga" elektrotēraudkausēšanas ceha un tajā esošās kustamās mantas - elektrotēraudkausēšanas krāsns - elektroniskā izsole tika atzīta par nenotikušu, jo tajā nepieteicās neviens pretendents. Elektrotēraudkausēšanas ceha un iekārtu kā lietu kopības pirmās izsoles sākumcena bija noteikta 5,35 miljonu eiro apmērā.

"KVV Liepājas metalurgs" par maksātnespējīgu tika pasludināta 2016.gada septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu