Visa un MasterCard izstājas no Facebook kriptovalūtas projekta (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Sekojot PayPal, Facebook kriptovalūtas projektu pametuši arī Visa un MasterCard, kā arī vairāki citi potenciālie dalībnieki. Daži no viņiem paziņojuši, ka varētu atgriezties, tiklīdz būs skaidrība par regulāciju.

No Facebook projekta „Libra Association”, kas paredz radīt jaunu valūtu, ir izstājušies Visa, MasterCard, Stripe un EBay, ziņo CNBC.

Libra līdzdibinātājs Deivids Markus izteicis pateicību Visa un MasterCard par to, ka viņi turējušies līdz pašām beigām. „Spiediens bija ļoti liels, un es cienu viņu lēmumu nogaidīt, kamēr būs rasta pilnīga normatīvā skaidrība attiecībā uz Libra”, Markus raksta sociālajā tīklā Twitter.

Deivids Markus norāda, ka runāt par kriptovalūtas likteni vēl ir pāragri. „Protams, īslaicīgā perspektīvā tās ir ne visai labas ziņas, bet zināmā mērā tas noņem spriedzi”, viņš piebilda.

Tikmēr Visa paziņojusi, ka turpinās izvērtēt projektu un finansiālo lēmumu pieņems balstoties uz vairākiem faktoriem, to skaitā, vai „Libra Association” būs izpildījusi visas vajadzīgās regulatoru prasības. Pēc Visa pārstāvja teiktā, kompānijas interesi par Libra nosaka pārliecība par to, ka „labi regulēti blokķēžu tīkli var padarīt drošākus digitālos maksājumus lielam skaitam klientu daudzviet pasaulē, it īpaši jaunattīstības tirgos”.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu